Шашлик зі свинини на мінералці з оцтом

Замочити свинину для шашлику можна у різних маринадах. Пропоную зробити шашлик зі свинини на мінералці з оцтом. М'ясо виходить соковитим, ніжним та смачним.

Замочити свинину для шашлику можна у різних маринадах. Мені подобається простий спосіб маринування м'ясних шматочків для шашлику з використанням газованої мінеральної води та столового оцту. Такий шашлик зі свинини на мінералці з оцтом виходить соковитим, м'яким, ніжним та дуже смачним. Запропонувати на стіл м'ясний шашлик можна з овочевими салатами та свіжою зеленню.

Інгредієнти

  • Свинина: 750 г (м'якоть)
  • Вода мінеральна: 125 мл (газована)
  • Оцет 9%: 1 ст. ложка
  • Приправа для шашлику: 1 ч. ложка
  • Цибуля ріпчаста: 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб зробити шашлик зі свинини на мінералці та оцті, візьмемо продукти за списком. Очищаємо цибулю.

Готуватимемо свинину на мангалі. Нарізаємо м'ясо шматочками вагою приблизно 30-40 г.

Нарізку зі свинини на свій смак солимо, перчимо, всипаємо готову приправу для приготування шашлику.

Цибулю нарізаємо у формі напівкілець, перекладаємо до м'яса. Добре перемішуємо інгредієнти.

Заливаємо шматочки свинини із цибулею мінеральною водою, додаємо столовий оцет.

Знову добре перемішуємо інгредієнти. М'ясні шматочки накриваємо тарілкою, яку ставимо банку з водою. Під гнітом маринуємо свинину 2 години на прохолодному місці.

Час маринування добігає кінця. Готуємо мангал із вугіллям. Замариноване м'ясо нанизуємо на шампури.

На вугіллі смажимо шматочки свинини до готовності.

Шашлик зі свинини на мінералці з оцтом вийшов дуже смачним, соковитим та апетитним. Частуйтесь!