Ледачі голубці на сковороді

Сьогодні пропоную вам зробити ліниві голубці на сковороді, рецепт яких підійде для господинь, які не люблять з якихось причин возитися з капустяним листям.

Для приготування традиційних голубців потрібен фарш, рис, капуста – це набір основних інгредієнтів. Використовуючи ці продукти, я пропоную вам зробити ліниві голубці на сковороді, рецепт яких підійде для господарок, які не люблять з якихось причин возитися з капустяним листям.

Такі ліниві голубці за своїми смаковими якостями зовсім не відрізняються від класичної страви. Подавати ледачі голубці, приготовані на сковороді, можна з вашим улюбленим гарніром. Мені більше симпатизує картопляне пюре.

Інгредієнти

  • Фарш м'ясний: 350 г
  • Рис відвареної: 0,5 ст.
  • Капуста білокачанна: 200 г
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Морква: 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Сметана: 3 ст. ложки
  • Паста томатна: 1 ст. ложка
  • Вода: 300 мл
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Для рецепту беремо продукти за списком. Відварюємо рис. Очищаємо морквину із цибулею. Фарш підійде практично будь-який – зі свинини, яловичини, курки. Саме в цьому рецепті я використовувала магазинний фарш індички.

У миску викладаємо розморожений м'ясний фарш, доповнюємо його порцією вареного рису.

Основний інгредієнт нашої страви – капусту – потрібно добре подрібнити. Для процедури можна скористатися кухонним комбайном або дрібно нарізати ножем. Я ж використовувала тертку з великими осередками. Капустяну масу перекладаємо в миску до інших інгредієнтів.

До складу для лінивих голубців вводимо натерту моркву та нарізану дрібно ріпчасту цибулю.

Далі розбиваємо до інгредієнтів куряче яйце. На смак солимо і кидаємо чорного меленого перчика.

Між собою інгредієнти ретельно перемішуємо, щоб вийшла в'язка основа для ліплення ледачих голубців.

На сковороду капаємо олію і прогріваємо її. Формуємо круглі або овальні биточки, які перекладаємо на сковороду та обсмажуємо трохи з двох боків.

Поки ліниві голубці підсмажуються, зробимо для них заливку. Змішуємо порцію сметани, томатної пасти із кип'яченою водою. Соусом, що вийшов, заливаємо голубці на сковороді.

Сковороду накриваємо кришкою і гасимо ліниві голубці приблизно 35-40 хвилин.

Апетитні ледачі голубці на сковороді можна подавати на стіл. Приємною для всіх трапези!