Картопляні чіпси легко та просто приготувати в домашніх умовах. Можна чіпси з картопля посмажити на сковороді, але мені більше подобається варіант у духовці. Такі картопляні чіпси в духовці виходять хрусткими та смачними, для здоров'я вони абсолютно не шкідливі. До складу спецій я включила лише куркуму, чорний перець, сіль, ви можете додати також пряні трави та свої улюблені приправи.
Інгредієнти
- Картопля: 300 г
- Куркума: 0,5 ч. ложки
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Сіль за смаком
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
Щоб зробити у духовці картопляні чіпси, візьмемо потрібні продукти.
Картоплю очищаємо і нарізаємо тоненькими слайсами. Найзручніше використовувати спеціальну терку.
Щоб з картопляної нарізки видалити зайвий крохмаль, скибочки перекладаємо в миску та заливаємо холодною водою. Витримуємо картопляні скибочки у воді протягом 5 хвилин.
З картоплі воду зливаємо та перекладаємо нарізку на вафельний рушник, щоб обсушити скибочки.
Знову нарізку з картоплі перекладаємо в миску, на смак солимо, перчимо, всипаємо куркуму, вливаємо масло. Добре перемішуємо інгредієнти.
Деко застилаємо якісним пергаментом. Викладаємо картопляні скибочки.
Картоплю накриваємо зверху пергаментом, щоб під час приготування в духовці чіпси не підгоріли. Завантажуємо лист в духовку, розігріту до 180 °, на 25 хвилин.
Дістаємо картопляні чіпси з духовки. Спочатку вони за структурою виходять м'якими, але коли охолонуть, набувають хрускоту. Подаємо домашні картопляні чіпси до перекусу разом із улюбленим соусом. Смачного!