Картопляні чіпси в духовці

Картопляні чіпси легко приготувати в домашніх умовах. Такі картопляні чіпси в духовці виходять хрусткими та смачними, для здоров'я вони абсолютно не шкідливі.

Картопляні чіпси легко та просто приготувати в домашніх умовах. Можна чіпси з картопля посмажити на сковороді, але мені більше подобається варіант у духовці. Такі картопляні чіпси в духовці виходять хрусткими та смачними, для здоров'я вони абсолютно не шкідливі. До складу спецій я включила лише куркуму, чорний перець, сіль, ви можете додати також пряні трави та свої улюблені приправи.

Інгредієнти

  • Картопля: 300 г
  • Куркума: 0,5 ч. ложки
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Сіль за смаком
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Приготування

Щоб зробити у духовці картопляні чіпси, візьмемо потрібні продукти.

Картоплю очищаємо і нарізаємо тоненькими слайсами. Найзручніше використовувати спеціальну терку.

Щоб з картопляної нарізки видалити зайвий крохмаль, скибочки перекладаємо в миску та заливаємо холодною водою. Витримуємо картопляні скибочки у воді протягом 5 хвилин.

З картоплі воду зливаємо та перекладаємо нарізку на вафельний рушник, щоб обсушити скибочки.

Знову нарізку з картоплі перекладаємо в миску, на смак солимо, перчимо, всипаємо куркуму, вливаємо масло. Добре перемішуємо інгредієнти.

Деко застилаємо якісним пергаментом. Викладаємо картопляні скибочки.

Картоплю накриваємо зверху пергаментом, щоб під час приготування в духовці чіпси не підгоріли. Завантажуємо лист в духовку, розігріту до 180 °, на 25 хвилин.

Дістаємо картопляні чіпси з духовки. Спочатку вони за структурою виходять м'якими, але коли охолонуть, набувають хрускоту. Подаємо домашні картопляні чіпси до перекусу разом із улюбленим соусом. Смачного!