Домашня гірчиця на огірковому розсолі

Пропоную вам покроковий рецепт домашньої гірчиці на огірковому розсолі, яка виходить із приємною консистенцією та пікантним смаковим відтінком.

Гірчиця – чудовий гострий соус, який доповнює та розкриває смак страв з м'яса курки, риби. Багатьом подобається холодець у поєднанні з гірчицею. Та й від шматочка сала разом із таким соусом навряд чи хтось відмовиться (особливо сильна частина населення). Приготувати гірчицю легко у домашніх умовах. Ось покроковий рецепт домашньої гірчиці на огірковому розсолі, яка виходить із приємною консистенцією та пікантним смаковим відтінком.

Інгредієнти

  • Гірчиця суха: 30 г
  • Цукор: 5 г
  • Сіль: 3 г
  • Розсіл: 60 мл (огірковий)
  • Олія рослинна: 30 мл

Приготування

Підготуємо для реалізації рецепту необхідні інгредієнти. Зверніть увагу, що огірковий розсіл має бути теплим. Рідину прогрійте в каструльці.

Для приготування гірчиці візьміть невелику ємність, можна використовувати скляну банку. У ємність всипаємо гірчичний порошок. Заливаємо його огірковим розсолом.

Інтенсивно змішуємо порошок із розсолом. У масі, що вийшла, не повинно бути сухих грудочок.

У гірчичну масу підсипаємо у зазначених пропорціях цукровий пісок та сіль. Знову перемішуємо інгредієнти.

Доповнюємо гірчичну суміш олією.

Ще раз ретельно перемішуємо інгредієнти. Гірчиця має вийти приємною консистенцією. Готову гірчицю залишаємо за кімнатної температури. Я зазвичай роблю домашню гірчицю на розсолі з вечора, щоб наступного дня її можна було «пустити в справу».

Ось і готова гірчиця з порошку на огірковому розсолі. Використовуємо її за призначенням. Приємного перекушування!