Смачний компот легко і просто зварити в каструлі з кураги та родзинок. Напій виходить в міру солодким та ароматним. Такий компот прийде до столу для будь-якого меню. Домашній компот із кураги з родзинками сподобається і дорослим, і хлопцям. Курагу для компоту вибирайте гарної якості та зовнішнього вигляду, без кісточок. Компот не втрачає своїх чудових смакових властивостей і в теплому вигляді, і коли охолоне.
Інгредієнти
- Курага: 150 г
- Родзинки: 150 г
- Цукор: 80 г (за смаком)
- Вода: 2,5 л
Приготування
Для варіння домашнього компоту візьмемо інгредієнти за списком.
Спочатку займемося курагою. Нарізаємо її навпіл або на 3 частини. Перекладаємо нарізану курагу в миску і заливаємо повністю теплою водою, даємо так постояти куразі протягом 5-7 хвилин.
В окрему миску всипаємо родзинки. Його теж потрібно залити теплою водою.
Курагу та родзинки перекладаємо в друшляк і добре промиваємо під проточною водою. Коли вода повністю піде, сухофрукти перекладаємо у каструлю.
До кураги та родзинок всипаємо цукровий пісок. Можна спочатку використовувати не всю вказану норму солодкого інгредієнта, а додати цукор після проби компоту в кінці приготування, щоб скоригувати смак напою відповідно до своїх уподобань.
Вміст у каструлі заливаємо холодною водою.
Доводимо склад компоту до кипіння, видаляємо пінку, що утворилася. Зменшуємо нагрівання плити. Каструлю накриваємо кришкою і варимо компот приблизно 15 хвилин.
Ароматний компот з кураги та родзинок остуджуємо та подаємо до столу. Частуйтесь!