Компот із свіжих яблук на кожен день

Пропоную урізноманітнити буденне меню смачним компотом зі свіжих яблук. Такий напій сподобається і дорослим, і дітлахам.

Пропоную урізноманітнити буденне меню смачним компотом зі свіжих яблук. Такий напій сподобається і дорослим, і дітлахам. Яблука для компоту вибирайте на свій смак або ті, що у вас є на момент реалізації рецепту. Якщо ви варитимете компот зі свіжих яблук на кожен день влітку, то після готування остудіть його і поставте в холодильник. У цьому випадку у вас вийде чудовий напій, що охолоджує, з яблучною ноткою.

Інгредієнти

  • Вода: 1,5 л
  • Яблука: 300 г
  • Цукровий пісок: 3 столові ложки (за смаком)

Приготування

Візьмемо за списком потрібні інгредієнти для домашнього напою. Воду наливаємо в каструлю та доводимо до кипіння.

Яблука для компоту ретельно промиваємо під проточною водою.

Кожне яблуко ділимо на 4 половинки, видаляємо насіння та розрізаємо невеликими скибочками.

Водночас вода в каструлі закипіла, завантажуємо в неї заготовку з яблук.

Додаємо в каструлю цукровий пісок. Вказана кількість цукру дана умовно, орієнтуйтеся на сорт яблук та ваші смакові уподобання.

Чекаємо, поки вміст у каструлі закипить, зменшуємо нагрівання плити, варимо компот із яблук п'ять хвилин.

Каструлю з яблучним компотом знімаємо з плити, накриваємо кришкою. Компот має повністю охолонути.

Розвиваємо компот у кружки і подаємо до столу. Частуйтесь!