Швидко та легко можна приготувати заморожені креветки, скориставшись мікрохвильовою піччю. Такий спосіб приготування креветок допоможе, коли відсутня можливість зварити їх або посмажити на сковороді. Виходять креветки в мікрохвильовій печі пікантними за смаком і апетитними. На стіл їх можна запропонувати з соусом або з келихом пінного напою.
Інгредієнти
- Креветки заморожені: 200 г
- Соус соєвий: 75 мл
- Вода: 30 мл
- Часник: 1-2 зубчики
- Сіль за смаком
- Перець чорний (горошком): 5-6 шт.
- Кріп (свіжий): 2 гілочки
- Лимон: 0,5 шт.
Приготування
Щоб приготувати креветки в мікрохвильовій печі, візьмемо потрібні інгредієнти. Гілочки кропу обполіскуємо, струшуємо зайву вологу. Ретельно промиваємо лимон. Очищаємо зубчики часнику.
Заморожені креветки (я використовувала королівські) перекладаємо в друшляк і обполіскуємо водою, щоб видалити льоду. Підготовлені креветки перекладаємо в миску, яка підходить для використання у мікрохвильовій пічці.
Зубчики часнику пропускаємо через спеціальний прес або дрібно натираємо. Часникову масу додаємо до креветок. Трохи солимо і кидаємо горошини чорного перцю (крім запашного).
Заливаємо креветки соєвим соусом та водою.
Миску накриваємо кришкою і ставимо в мікрохвильову піч на 3-4 хвилини (потужність 750 ватів). Потім креветки перемішуємо і знову готуємо за тієї ж потужності ще 3-4 хвилини.
Акуратно дістаємо миску з мікрохвильової печі. Залишаємо креветки в розсолі на 5 хвилин. Потім відкидаємо їх на друшляк.
Готові креветки викладаємо на тарілку. Кріп дрібно рубаємо, лимон нарізаємо скибочками. Креветки посипаємо зеленню і оздоблюємо лимонними скибочками.
Всім смачного!