Йогуртова заправка для салатів

Зазвичай салати хазяйки заправляють олією або майонезом. Я ж пропоную приготувати заправку йогуртову для салатів.

Зазвичай салати хазяйки заправляють олією або майонезом. Щоб скоротити кількість калорій у заправках, раджу зробити її самостійно з йогурту. Потрібний класичний йогурт без будь-яких добавок. Застосовується зазвичай йогуртова заправка для салатів із овочів, свіжої зелені чи сиру.

Інгредієнти

  • Йогурт: 150 г (натуральний густий)
  • Сік лимонний: 1 ч. ложка
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка
  • Петрушка: 5 гілочок
  • Сіль: 3 щіпки
  • Чорний перець – мелений: 2 тріски

Приготування

Для заправки йогурта візьмемо потрібні продукти. Петрушку промиваємо під прохолодною водою та обсушуємо паперовими серветками.

Густий натуральний йогурт перекладаємо у невелику миску. Орієнтуючись на свої смакові уподобання, додаємо до складу йогурту сіль та чорний мелений перець. Можна підкинути свої улюблені подрібнені приправи чи спеції.

Зі свіжого лимона вичавлюємо сік і виливаємо його в йогурт у зазначеній кількості. Якщо на момент приготування заправки лимон відсутній, його можна замінити яблучним оцтом або соєвим соусом.

На черзі — олія. Вливаємо до інгредієнтів продукт у заявленій пропорції. Я використовувала соняшникову рафіновану олію, підійде також оливкова або кукурудзяна олія.

Гілочки петрушки дрібно рубаємо, додають нарізку в йогурт. Замість петрушки можна використовувати кріп.

А тепер усі інгредієнти між собою добре перемішуємо звичайною ложкою.

Апетитна заправка на основі йогурту готова до вживання. Заправляємо нею салат та із задоволенням пригощаємося. Усім приємного перекушування!