Курячі гомілки у фользі в духовці

Для ситного перекушування пропоную запекти курячі гомілки у фользі в духовці. Гомілки пораджу поставити на стіл разом із гарніром з картоплі чи свіжими овочами.

Для ситного перекушування пропоную запекти в духовці курячі гомілки. Куряча порційна закуска виходить смачною, соковитою з рум'яною апетитною скоринкою. Для запікання гомілок я використала фольгу. Запечені курячі гомілки у фользі в духовці пораджу поставити на стіл разом із гарніром із картоплі або свіжими овочами, улюбленими соусами. До речі, ця страва з курки цілком допускається у святкове меню як гаряча закуска.

Інгредієнти

  • Гомілки курячі: 5-6 шт.
  • Гірчиця: 1 ч. ложка
  • Майонез: 2 ч. ложки
  • Паста томатна: 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка

Приготування

Щоб запекти в духовці курячі гомілки у фользі, підготуємо потрібні продукти.

Курячі гомілки обполіскуємо під прохолодною водою. Обсушуємо гомілки паперовими рушниками та перекладаємо в миску. Курячі частини на смак солимо, присмачуємо чорним меленим перчиком. Всипаємо готову приправу для курки або додаємо склад зі своїх улюблених спецій. Перемішуємо інгредієнти. Миску з голяшками відставляємо убік.

Приступимо до приготування маринаду для гомілок. У невелику миску кладемо томатну пасту. Додаємо до неї гостру гірчицю та майонез.

Інгредієнти між собою змішуємо. Маринад для гомілок готовий.

Маринад додаємо до гомілок. Перемішуємо інгредієнти. Гомілки залишаємо при кімнатній температурі маринуватися на 30 хвилин. Якщо плануєте маринувати гомілки довше за часом, краще прибрати їх в холодильник.

Форму для запікання страв застилаємо великим шматком фольги (із запасом). Викладаємо на фольгу замариновані гомілки. Зверху гомілки щільно закриваємо фольгою.

Відправляємо гомілки у фольгу до духовки, прогріту до 200 градусів. Запікаємо 40 хвилин у фользі. Потім акуратно фольгу розвертаємо і продовжуємо запікати гомілки ще 10 хвилин.

Гомілки, запечені у фользі в духовці, вийшли апетитними та смачними. Усім приємного та ситного перекушування!