Оселедець по-корейськи з морквою

Давайте зробимо оселедець корейською з морквою, яка маринується в пікантному соусі. Така закуска проста у приготуванні та має дивовижний смак!

Складаючи святкове меню, господині часто включають у нього страви з оселедця. Багатьом подобаються і смачні салати з оселедцем, і оригінальні бутерброди чи канапе, і апетитні закуски. Пропоную вам поповнити кулінарну колекцію ще однією варіацією рибної страви. Давайте зробимо оселедець корейською з морквою, яка маринується в пікантному соусі. Гастрономічні переваги такої закуски з оселедцем – це нескладність у приготуванні, доступні інгредієнти та дивовижний смак!

Інгредієнти

  • Оселедець: 1 шт. (слабосолона)
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сіль: 0,25 ч. ложки
  • Цукор: 1,5 ч. ложки
  • Чорний перець – мелений: 0,25 ч. ложки
  • Перець червоний: 0,25 ч. ложки (мелений)
  • Горіх мускатний: 1 щіпка
  • Коріандр (мелений): 1 щіпка
  • Кунжут: 1 ч. ложка
  • Соус соєвий: 20 мл
  • Олія рослинна: 20 мл
  • Оцет 9%: 1 ч. ложка
  • Вода: 80 мл (охолоджена)

Приготування

Для рецепту візьмемо продукти за переліком. Оселедець краще використовувати цілу. Рибу потрібно буде випатрати, обробити на філе, видалити всі кісточки. Очищаємо морквину та цибулю.

Моркву для пікантної закуски можна натерти спеціальною теркою для моркви корейською. Я просто нарізала овоч у формі тонкої довгої соломки.

На черзі — цибуля. Його подрібнюємо тонкими смужками. Цибулеву заготовку переправляємо до моркви.

Доповнюємо овочевий склад закуски оселедцем, нарізаним тонкими скибочками.

У невелику чашку виливаємо соєвий соус, столовий оцет та олію. Підсипаємо всі запропоновані спеції: цукор, сіль, мелені перці, коріандр, кунжут, мускатний горіх.

До складу маринаду додаємо холодну воду та ретельно перемішуємо інгредієнти. Маринад для рибної закуски готовий.

Приготовлений пікантний маринад додаємо до інгредієнтів миску. Склад перемішуємо.

Миску із вмістом накриваємо кришкою або затягуємо харчовою плівкою. Відправляємо оселедець з морквою на полицю холодильника. Маринуємо закуску протягом 4-х годин.

Апетитна і смачна закуска – оселедець по-корейськи з морквою – готовий, можна знімати пробу. Приємного перекушування!