Запечені картопляні часточки у медово-соєвому маринаді

З картоплі пропоную зробити апетитний гарнір, приготувавши його у духовці. Моя кулінарна витівка – це запечені картопляні часточки в медово-соєвому маринаді.

З картоплі можна приготувати велику кількість найрізноманітніших смачних страв. Безперечно, цей коренеплід популярний і затребуваний у буденному та святковому меню. З картопля я пропоную зробити апетитний і пікантний гарнір, приготувавши його в духовці. Моя кулінарна витівка – це запечені картопляні часточки в медово-соєвому маринаді, які чудово доповнять страви з риби, грибів, м'яса та овочів. І в самостійному вигляді такий запечений гарнір із картоплі гарний і синий.

Інгредієнти

  • Картопля: 1 кг
  • Соус соєвий: 2 ст. ложки
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Гірчиця зернова: 3 ст. ложки
  • Мед: 1 ст. ложка
  • Часник: 4 зубчики
  • Суміш італійських трав: за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування

Беремо за списком необхідні інгредієнти.

Кожен бульба ретельно (можна навіть щіткою) промиваємо під прохолодною водою. Цілком, не зчищаючи шкірки, перекладаємо картоплю в каструлю, заливаємо водою і варимо до напівготовності. Після закипання воду посолити на власний смак.

Відварену картоплю поки що відставляємо убік, щоб приготувати для нього маринад. У невелику миску вливаємо соєвий соус, олію, додаємо гірчицю та мед, підсипаємо сушені трави. Додаємо подрібнений пресом часник. Ретельно склад маринаду перемішуємо.

Картопля вже досить охолола, нарізаємо її для подальшого запікання у формі однакових за розміром часточок. Шкірку при цьому з картоплі не зчищаємо.

Заготівлю з картоплі заливаємо медово-соєвим маринадом, перемішуємо і залишаємо так на 10 хвилин.

Замариновані картопляні часточки перекладаємо на лист, який я застелила пергаментним папером.

Завантажуємо лист з картоплею в прогріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. За цей час картопля стане ароматною і підрум'яниться.

Смачний та апетитний картопляний гарнір готовий до подачі, приємного апетиту!