З курячих гомілок можна приготувати різноманітні страви, які чудово впишуться у меню для святкового застілля. Пропоную запекти курячі гомілки в духовці, попередньо замаринувавши їх у пікантному маринаді з меду та гірчиці. Апетитні курячі гомілки з медом та гірчицею в духовці виходять смачними, з привабливою рум'яною скоринкою.
Інгредієнти
- Гомілки курячі: 6-7 шт.
- Гірчиця: 1,5 ст. ложки
- Мед: 1,5 ст. ложки
- Кетчуп томатний: 1 ст. ложка
- Соус соєвий: 1 ст. ложка
- Майонез: 1 ст. ложка
- Часник: 4 зубчики
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
За переліком підготуємо інгредієнти для рецепту.
Курячі гомілки спочатку обполіскуємо під прохолодною водою, витираємо насухо паперовими рушниками. Перекладаємо голяшки в миску, трохи солимо і до смаку перчимо.
Зробимо маринад для замочування гомілок. У невелику ємність перекладаємо гірчицю, мед, томатний кетчуп, майонез. Вливаємо соєвий соус. Додаємо подрібнений часник.
Вміст у мисці ретельно перемішуємо. Для замочування гомілок пікантний маринад готовий.
Приготований маринад вливаємо до курячих гомілок.
Добре перемішуємо гомілки з маринадом. Миску затягуємо харчовою плівкою. Забираємо миску з гомілками в холодильник. Маринуємо голяшки 1 годину.
Форму для запікання застеляємо фольгою. Викладаємо замариновані гомілки.
Завантажуємо форму в духовку на 45 хвилин. Запікаємо при 200 градусах.
Ситні та смачні гомілки, запечені з медом та гірчицею, готові. Приємного для всіх апетиту!