Курячі гомілки з медом і гірчицею в духовці

З курячих гомілок можна приготувати різноманітні страви, які чудово впишуться у святкове меню. Пропоную запекти курячі гомілки з медом та гірчицею в духовці.

З курячих гомілок можна приготувати різноманітні страви, які чудово впишуться у меню для святкового застілля. Пропоную запекти курячі гомілки в духовці, попередньо замаринувавши їх у пікантному маринаді з меду та гірчиці. Апетитні курячі гомілки з медом та гірчицею в духовці виходять смачними, з привабливою рум'яною скоринкою.

Інгредієнти

  • Гомілки курячі: 6-7 шт.
  • Гірчиця: 1,5 ст. ложки
  • Мед: 1,5 ст. ложки
  • Кетчуп томатний: 1 ст. ложка
  • Соус соєвий: 1 ст. ложка
  • Майонез: 1 ст. ложка
  • Часник: 4 зубчики
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

За переліком підготуємо інгредієнти для рецепту.

Курячі гомілки спочатку обполіскуємо під прохолодною водою, витираємо насухо паперовими рушниками. Перекладаємо голяшки в миску, трохи солимо і до смаку перчимо.

Зробимо маринад для замочування гомілок. У невелику ємність перекладаємо гірчицю, мед, томатний кетчуп, майонез. Вливаємо соєвий соус. Додаємо подрібнений часник.

Вміст у мисці ретельно перемішуємо. Для замочування гомілок пікантний маринад готовий.

Приготований маринад вливаємо до курячих гомілок.

Добре перемішуємо гомілки з маринадом. Миску затягуємо харчовою плівкою. Забираємо миску з гомілками в холодильник. Маринуємо голяшки 1 годину.

Форму для запікання застеляємо фольгою. Викладаємо замариновані гомілки.

Завантажуємо форму в духовку на 45 хвилин. Запікаємо при 200 градусах.

Ситні та смачні гомілки, запечені з медом та гірчицею, готові. Приємного для всіх апетиту!