Голець солоний по-домашньому

Голець – риба сімейства лососевих із соковитим червоним м'ясом. Як і всі лососеві, приємний на смак і багатий на вітаміни, мінеральні солі, а також значну кількість жирних кислот омега-3. Дуже смачний голець домашнього посолу.

Голець – риба сімейства лососевих із соковитим червоним м'ясом. Як і всі лососеві, приємний на смак і багатий на вітаміни, мінеральні солі, а також значну кількість жирних кислот омега-3. Дуже смачний голець домашнього посолу. Я солю його сухим способом, використовуючи тільки сіль та цукор, і повірте, риба добре засолюється і на смак просто дивовижна. Жодних спецій більше не потрібно. До речі, у такий же спосіб я солю і горбушу, і форель, та й усі види лососевих можна солити саме так.

Інгредієнти

  • Голець: 1,8-2 кг
  • Сіль: 3 ст. ложки
  • Цукор: 2 ст. ложки

Приготування

Спочатку рибу потрібно розморозити, якщо ви купили свіжозаморожену. Рибу потрібно купувати якісну, з рівною крижаною скоринкою на поверхні тушки, з темними, не запалими очима. Розморожувати її потрібно при кімнатній температурі, не користуючись при цьому гарячою, ні холодною водою.","position":1,"name":"

Після того, як риба розтанула, її потрібно почистити, відрізати голову і хвіст, випатрати і промити. Голову та хвіст не викидайте – їх можна використовувати для приготування смачної юшки.","position":2,"name":""

У мисці змішуємо сіль і цукор і натираємо цією сумішшю рибу всередині та зовні. Щоб риба рівномірно та добре просолилася, робимо надріз уздовж хребта так, щоб тушку можна було розкрити, як книгу. Потім тушку складаємо назад.

Рибу щільно загорнемо в чисту суху бавовняну серветку або марлю і покладемо на тарілку або контейнер для засолювання. У процесі засолювання з риби виділятиметься сік і потрібно тушку перевернути на інший бік. Зробити це треба приблизно за 12 годин. Найзручніше засолювати рибу ввечері, а вранці перевернути. Зробити так потрібно 2-3 рази протягом засолювання.

Через добу вийде слабосолона риба, її можна пробувати. Мені ж більше подобається риба засолу міцніше – 2-х або 3-х добового.