Кисіль із заморожених ягід

Якщо в запасниках є заморожені ягоди, то рекомендую з них зварити смачний напій — кисіль. Кисель із заморожених ягід виходить із приємним ароматом та ніжною консистенцією.

Якщо в запасниках є заморожені ягоди, то рекомендую з них зварити смачний напій — кисіль. Я використала для рецепту заморожену полуницю. Домашній кисіль із заморожених ягід вийшов із приємним ароматом та ніжною консистенцією. Такий напій набагато корисніший і поживніший, ніж покупний кисіль, у ньому немає барвників та консервантів. Густоту киселя можна відрегулювати за допомогою крохмалю. Чим його більше, тим кисіль густіший.

Інгредієнти

  • Ягоди: 1 ст. (заморожені)
  • Цукор: 3 ст. ложки (за смаком)
  • Крохмаль картопляний: 2 ст. ложки
  • Вода: 1 л (+ для розведення крохмалю 100 мл)

Приготування

Підготуємо необхідні інгредієнти. Ягоди розморожувати не потрібно.

У каструлю наливаємо воду. Доводимо її до кипіння. У киплячу воду перекладаємо заморожені ягоди.

Коли вода з ягодами почне закипати, додаємо в каструлю цукровий пісок. Його кількість може бути більшою, залежно від сорту та смаку ягід. Варимо ягоди приблизно 10 хвилин.

Ягідний відвар, який вийшов, проціджуємо через дрібне сито. Проціджений компот знову переливаємо в каструлю.

У невелику миску всипаємо картопляний крохмаль. Вливаємо до нього холодну воду та ретельно перемішуємо.

Розведений крохмаль тонким цівком вливаємо в ягідний відвар. У цьому постійно перемішуємо склад.

Постійно перемішуючи ложкою, варимо ягідний кисіль 2-3 хвилини.

Кисіль із заморожених ягід готовий. Коли він охолоне, стане густішим. Кисель добрий і в теплому вигляді, і в холодному. Всім смачного!