Компот із заморожених яблук

Якщо серед ваших запасів є заморожені на зиму яблука, то пропоную зварити з такої заготівлі смачний компот.

Якщо серед ваших запасів є заморожені на зиму яблука, то пропоную зварити з такої заготівлі смачний компот. Напій із заморожених яблук виходить ароматним, він вдало впишеться у будь-яке меню. Зробити компот із заморожених яблук дуже просто, до столу можна подати і в теплому вигляді, і в охолодженому.

Інгредієнти

  • Яблука: 400 г (заморожені)
  • Вода: 1 л
  • Цукровий пісок: 5 столових ложок (або до смаку)

Приготування

Підготуємо необхідні інгредієнти. Розморожувати яблучну заготівлю не потрібно.

У каструлю наливаємо необхідну кількість води. Доводимо її на плиті до кипіння. У киплячу воду завантажуємо заморожені часточки яблук. На цьому етапі можна додати до яблук паличку кориці для посилення аромату готового напою.

Відразу в каструлю до яблук додаємо цукровий пісок. Кількість солодкого інгредієнта – на ваш смак та уподобання.

Доводимо вміст у каструлі до закипання. Потім зменшуємо нагрівання плити і варимо компот протягом 10 хвилин.

Приготовлений яблучний компот із замороженої заготовки знімаємо з плити та накриваємо кришкою. Даємо напою настоятися та охолонути.

Охолоджений компот із заморожених яблук розливаємо по чашках/склянках і пригощаємося.

Всім приємного апетиту, готуйте із задоволенням!