Якщо серед ваших запасів є заморожені на зиму яблука, то пропоную зварити з такої заготівлі смачний компот. Напій із заморожених яблук виходить ароматним, він вдало впишеться у будь-яке меню. Зробити компот із заморожених яблук дуже просто, до столу можна подати і в теплому вигляді, і в охолодженому.
Інгредієнти
- Яблука: 400 г (заморожені)
- Вода: 1 л
- Цукровий пісок: 5 столових ложок (або до смаку)
Приготування
Підготуємо необхідні інгредієнти. Розморожувати яблучну заготівлю не потрібно.
У каструлю наливаємо необхідну кількість води. Доводимо її на плиті до кипіння. У киплячу воду завантажуємо заморожені часточки яблук. На цьому етапі можна додати до яблук паличку кориці для посилення аромату готового напою.
Відразу в каструлю до яблук додаємо цукровий пісок. Кількість солодкого інгредієнта – на ваш смак та уподобання.
Доводимо вміст у каструлі до закипання. Потім зменшуємо нагрівання плити і варимо компот протягом 10 хвилин.
Приготовлений яблучний компот із замороженої заготовки знімаємо з плити та накриваємо кришкою. Даємо напою настоятися та охолонути.
Охолоджений компот із заморожених яблук розливаємо по чашках/склянках і пригощаємося.
Всім приємного апетиту, готуйте із задоволенням!