Кисіль з варення та крохмалю

З запасів варення та крохмалю можна приготувати смачний напій – кисіль. Домашній кисіль із варення та крохмалю порадує своїм смаком усю родину.

З запасів варення та крохмалю можна приготувати смачний напій – кисіль. Для рецепту дозволяється використовувати практично будь-яке варення. Підійде варення зі шматочками ягід чи фруктів. Домашній кисіль із варення та крохмалю порадує своїм смаком усю родину.

Інгредієнти

  • Вода: 1,5 л (+ для розведення крохмалю 150 мл)
  • Варення: 350 г
  • Крохмаль картопляний: 3 ст. ложки
  • Цукор: за смаком (за потребою)

Приготування

Для приготування киселю візьмемо потрібні продукти. У мене була заготівля варення з кабачка та кураги.

З банки варення перекладаємо у каструлю.

Варення заливаємо водою та ставимо на плиту. Доводимо вміст до кипіння, зменшуємо нагрівання плити трохи і варимо 10 хвилин.

Солодкий відвар, який вийшов, проціджуємо через дрібне сито. Пробуємо відвар на смак. Якщо є потреба, то додаємо цукор.

У невелику миску всипаємо картопляний крохмаль. Заливаємо його холодною водою та ретельно перемішуємо.

Солодкий відвар із варення переливаємо в каструлю і знову ставимо на вогонь. Доводимо відвар до кипіння і тонким струмком вливаємо в нього розведений крохмаль.

Не зупиняючись, перемішуємо вміст у каструлі, варимо дві-три хвилини. Цього часу достатньо, щоб кисіль готовий.

Чекаємо, коли кисіль трохи охолоне. У процесі охолодження напій стане густішим. Пити кисіль можна і в теплому вигляді, і холодному.

Пригощайтеся всім приємного апетиту!