Куряче м'ясо відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами у різних стравах. Хазяйки з успіхом використовують цю гастрономічну якість курятини для приготування смачних салатів. Ось покроковий рецепт листкового салату з куркою, сиром та виноградом, який виходить досить ситним, ніжним, соковитим та апетитним.
Для салату заздалегідь відваріть куряче м'ясо (в ідеалі – грудку) у присоленій воді, яйця та моркву. Виноград рекомендується взяти без кісточок. Волоські горіхи трохи підсушіть на сухій гарячій сковороді.
Інгредієнти
- М'ясо куряче: 200 г (відварене)
- Морква варена: 1 шт.
- Сир твердий: 100 г
- Яйце куряче: 2 шт.
- Горіх грецький (ядра): 100 г
- Виноград: 100 г
- Майонез: 3 ст. ложки
Приготування
За списком візьмемо ці продукти. На тарілку для складання салату ставимо кільце сервіровки. Можна також готувати салат у креманках.
Відварене куряче м'ясо нарізаємо дрібними шматочками. Викладаємо перший шар нашого салату. Змащуємо його майонезом.
На шар із курки кладемо шар із подрібненої теркою моркви.
Горіхи рубаємо ножем на обробній поверхні маленькими шматочками. Формуємо шар із горіхів.
Горіховий шар покриваємо майонезною сіточкою.
На горіховому шарі розміщуємо натерті яйця. Змащуємо шар майонезом.
Дрібно натираємо твердий сир та формуємо наступний шар.
А тепер кожну виноградинку розрізаємо на дві половинки. Робимо завершальний шар салату із винограду.
Рекомендується дати шарам просочитися на полиці холодильника щонайменше 30 хвилин, а потім запропонувати до столу.
Всім смачного!