Малосольні огірки гарячим способом

Для любителів закусок із огірків пропоную засолити їх гарячим способом. Виходять малосольні огірки гарячим способом у міру солоними, хрусткими та смачними.

Для любителів закусок із огірків пропоную засолити їх гарячим способом. Такі огірочки можна пробувати вже за добу. Виходять малосольні огірки гарячим способом у міру солоними, апетитними, хрусткими та смачними. Малосольні огірки запропонувати до столу можна разом із відвареною картоплею або як самостійну холодну страву.

Інгредієнти

  • Огірок свіжий: 1 кг
  • Часник: 5 зубчиків
  • Кріп: 3 гілочки
  • Петрушка: 2 гілочки
  • Перець чорний (горошком): 5 шт.
  • Перець запашний горошком: 3 шт.
  • Насіння гірчиці: 1 ч. ложка
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Вода: 1 л
  • Сіль: 1 ст. ложка (за смаком)
  • Цукор: 0,5 ст. ложки

Приготування

Щоб зробити огірки малосольні гарячим способом, візьмемо потрібні інгредієнти.

Огірки ретельно промиваємо під проточною водою. З кожного боку зрізаємо кінчики.

Очищаємо часникові зубки. Кладемо їх на дно каструлі. Додаємо перці горошком та лавровий лист.

Промиваємо гілки кропу та петрушки. Не обриваючи стебла, укладаємо зелень на дно каструлі.

Далі в каструлю викладаємо промиті огірочки.

В іншу каструлю або ковшок наливаємо воду, всипаємо в неї сіль і цукор, доводимо до кипіння.

Як тільки розсіл закипить, виливаємо його до огірків у каструлю.

Каструлю накриваємо кришкою і чекаємо, коли вміст повністю охолоне. Потім каструлю з огірками ставимо у холодильник. Дегустувати огірочки можна вже за 24 години.

Приготовлені в домашніх умовах малосольні огірки гарячим способом вийшли смачними, хрусткими, запашними. Смачного!