Маринад для скумбрії

Приготувати в домашніх умовах мариновану скумбрію – простіше! Пропоную базовий рецепт маринаду. Цей маринад для скумбрії містить оцет та мінімальний набір спецій.

Приготувати в домашніх умовах мариновану скумбрію – простіше! Пропоную вам скористатися базовим рецептом маринаду, з яким рибка виходить в міру солоною, пряною, апетитною та з приємним ароматом. Цей маринад для скумбрії містить оцет та мінімальний набір спецій. Замариновану скумбрію до столу можна запропонувати разом із нарізкою з цибулі або з відвареною картоплею. Приготовлена за цим рецептом скумбрія набагато корисніша і смачніша за магазинну рибу.

Інгредієнти

  • Скумбрія: 1 шт.
  • Вода: 0,5 л.
  • Сіль: 1 ст. ложка
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Оцет 9%: 1 ст. ложка
  • Перець запашний горошком: 5 шт.
  • Лист лавровий: 2 шт.

Приготування

Для маринування скумбрії в домашніх умовах підготуємо вказані інгредієнти. Рибу треба розморозити, але не до кінця, щоб її було простіше очищати.

Насамперед зробимо маринад для скумбрії. У невеликий ковшок або каструлю всипаємо цукор та сіль. Додаємо горошини запашного перцю та лаврові листи.

Спеції заливаємо холодною водою. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Маринад, що вийшов, знімаємо з вогню.

Маринад обов'язково потрібно остудити. Коли маринад стане кімнатною температурою, вливаємо в нього столовий оцет і перемішуємо.

Зрізаємо у свіжої скумбрії голову, хвіст та плавці. Випаровуємо черево, видаляємо нутрощі і чорну плівку.

Підготовлену скумбрію нарізаємо однаковими шматочками завтовшки приблизно 2-3 см. Перекладаємо шматочки риби в контейнер або скляну банку.

Шматочки скумбрії заливаємо маринадом. Контейнер закриваємо кришкою та прибираємо на полицю холодильника. Через добу скумбрію можна куштувати.

Всім смачного!