Малосолона оселедець у банку

Якщо вам подобається оселедець, засолений в домашніх умовах, то цей рецепт точно знадобиться. Виходить малосолона оселедець у банку дуже смачним і апетитним.

Якщо вам подобається оселедець, засолений в домашніх умовах, то цей рецепт точно знадобиться. Просто, зручно і без зайвого кулінарного клопоту пропоную зробити малосолону оселедець, використовуючи для засолювання скляну банку. Виходить малосолона оселедець у банку дуже смачним і апетитним. Оселедець при подачі можна доповнити відвареною картоплею – це безпрограшний гастрономічний варіант.

Інгредієнти

  • Оселедець: 1 шт.
  • Вода: 0,5 л
  • Сіль: 1 ст. ложка з гіркою
  • Цукор: 0,5 ст. ложки
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Перець запашний: 5 шт.
  • Перець чорний (горошком): 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.

Приготування

Візьмемо за списком зазначені продукти. Оселедець розморозити на нижній полиці холодильника. Очищаємо цибулю.

У ковшок або каструльку вливаємо воду. Всипаємо в неї сіль, цукор. Кидаємо горошини перцю та лавровий лист. Доводимо вміст до кипіння, проварюємо 2 хвилини. Маринад для засолювання оселедець, що вийшов, повністю остуджуємо.

Оселедець потрошимо, видаляючи нутрощі. Рибку обробляють на філе. Шкірку знімати з оселедець не потрібно.

Підготовлене філе рибне нарізаємо невеликими порційними шматочками.

Цибулю для засолювання оселедця подрібнюємо у формі тонких напівкілець.

На дно банки поміщаємо трохи цибулі. Далі викладаємо шар із оселедця. Так, чергуючи верстви, заповнюємо всю банку.

Вміст заливаємо маринадом, що остигнув. Спеції перекладаємо до банку. Залишки маринаду можна вилити.

Банку накриваємо кришкою та прибираємо в холодильник. Засолюємо оселедець протягом 2-х діб.

Смачна малосолона оселедець готова. Усім приємно перекушувати!