Солоне сало з часником сухим способом

Засолити сало можна по-різному. Спробуйте ще й цей варіант – сухим способом. Виходить солоне сало з часником сухим способом ароматним, смачним, апетитним.

Солоне сало – чудова ситна закуска для будь-якого застілля. Засолити сало можна по-різному. Спробуйте ще й цей варіант – сухим способом. Сало доповнимо часником і пряними спеціями. Виходить солоне сало з часником сухим способом ароматним, смачним, апетитним. До столу запропонувати шматочок такого сала краще на свіжій скибочці хліба.

Інгредієнти

  • Сало: 700 г
  • Сіль: 5 ст. ложок
  • Часник: 5 зубчиків
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка
  • Аджика: 2 ч. ложки (суха)
  • Приправа для м'яса: 2 ч. ложки
  • Паприка мелена: 1 ч. ложка
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Перець червоний: за смаком

Приготування

Щоб засолити сало із часником сухим способом, підготуємо потрібні інгредієнти.

Біля сала скоблимо шкірку. Нарізаємо сало для зручності засолювання середніми шматками. Очищаємо часникові зубчики, нарізаємо їх платівками.

На салі робимо надрізи гострим ножем, у які вставляємо пластинки часнику.

У невелику миску всипаємо сухі спеції. Додаємо половину вказаної порції солі. Перемішуємо.

Кожен шматок сала змащуємо рослинною олією і натираємо сіллю, що залишилася.

Потім шматки сала обвалюємо у приготовленому складі зі спецій та солі.

Шматки сала загортаємо у фольгу. Забираємо для засолювання сало на полицю холодильника на 3 доби. Потім забираємо сало в морозилку ще на добу. Через цей час сало можна дегустувати.

Солоне сухим способом сало з часником трохи розморожуємо та нарізаємо для проби тонкими скибочками. Пригощайтеся, приємного апетиту!