Манник із сиром на кефірі в духовці

Домашній манник із сиром на кефірі – чудовий десерт і для дорослих, і для дітей. На смак така випічка нагадує сирну запіканку.

Манна крупа та сир – це, мабуть, найкорисніші та затребувані інгредієнти для ранкового перекушування. А якщо нам взяти ці продукти і з'єднати їх разом для приготування смачної страви до сніданку? Пропоную вам покроковий рецепт манника з сиром на кефірі, який урізноманітнить сімейні посиденьки не лише вранці, а й іншим часом.

Домашній манник із сиром на кефірі – чудовий десерт і для дорослих, і для дітей. На смак така випічка нагадує сирну запіканку.

Інгредієнти

  • Сир: 300 г
  • Яйце куряче: 3 шт.
  • Кефір: 1 ст.
  • Крупа манна: 1 ст.
  • Цукор: 3/4 ст.
  • Цукор ванільний: 1 пакетик
  • Розпушувач тіста: 1 ч. ложки

Приготування

Згідно з пропонованим списком продуктів відміряємо їх у потрібній кількості. Кисломолочний продукт – кефір – має бути кімнатної температури. Розпушувач для тесту можна замінити загашеною содою.

У робочу широку миску засипаємо манку, заливаємо кефіром крупу. Інгредієнти перемішуємо та залишаємо на півгодини для набухання крупи.

В іншу миску перекладаємо сир, доповнюємо його цукровим піском та курячими яйцями. Не забуваємо підсипати ванільний цукор.

Вміст миски добре перетираємо до отримання однорідного сирного складу. У склад, що вийшов, додаємо розпушувач для тесту.

Манка з кефіром набрякла, доповнюємо масу сирним складом. Перемішуємо до утворення густого тіста на основі манки.

Для випікання манника беремо силіконову форму. Дно та боки форми злегка змащуємо шматочком вершкового масла та присипаємо манною крупою. Викладаємо у форму тісто на основі манки та сиру.

Духовку налаштовуємо на тепловий режим 180 градусів. У прогріту духовку відправляємо заготовку для сирного манника на 50 хвилин.

Апетитний домашній манник із сиром готовий. Подачу випічки можна урізноманітнити згущеним молоком, варенням або ягодами. Всім смачного!