Драники з капусти з картоплею

Кожна господиня має свій улюблений і перевірений рецепт приготування оладок з овочів — драників. Я пропоную зробити драники з капусти з картоплею.

Кожна господиня має свій улюблений і перевірений рецепт приготування оладок з овочів — драників. Мені подобаються капустяні драники, які доповнюються картоплею. Виходять драники з капусти з картоплею ситними, смачними, апетитними. До столу їх краще запропонувати зі сметаною. Рекомендую для рецепту взяти молоду капусту, вона за структурою ніжніша і соковитіша.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 150 г
  • Картопля: 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Часник: 2 зубчики
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Олія рослинна: 40 мл (для смаження)

Приготування

Підготуємо потрібні продукти. Очищаємо картоплю, цибулю та часникові зубки.

З капусти видаляємо верхні листи, зрізаємо качан. Дуже дрібно шаткуємо капусту. Заготівлю з капусти перекладаємо у миску. Трохи солимо, приминаємо капусту руками. Сік, що виділився, зливаємо.

Картоплю натираємо крупно. Віджимаємо картопляну масу та перекладаємо до капусти. Дрібними шматочками нарізаємо цибулю. Часникові зубчики пропускаємо через прес.

До інгредієнтів у миску розбиваємо куряче яйце. За смаком перчимо і ще досолюємо (пам'ятаємо, що ми вже посолили капусту).

Інгредієнти між собою одразу перемішуємо.

У капустяно-картопляну масу, яка у нас вийшла, всипаємо порцію борошна.

Добре інгредієнти перемішуємо так, щоб на виході вийшло густе та в'язке тісто.

На сковороді оптимально розігріваємо рослинну олію. Столовою ложкою беремо тісто і формуємо на сковороді оладок. Смажимо драники з капусти з картоплею приблизно по 4 хвилини з кожного боку. Рекомендується після смаження драніки викласти на паперові серветки або рушники, щоб видалити надлишки олії.

Ситні та смачні драники з капусти з картоплею готові. До столу подаємо гарячі драники, пригощайтеся! Смачного!