Гарбуз у карамелі

Давайте приготуємо гарбуз в карамелі – блюдо з цитрусовою ноткою, що тане в роті. Цей варіант запікання гарбуза є досить простим, а результат порадує і дорослих, і дітей.

Пропоную вам приготувати з гарбуза ніжні та ароматні ласощі. Такий десерт оцінять навіть ті обивателі, які раніше гарбуз ставилися поблажливо. Моя кулінарна пропозиція – це гарбуз у карамелі – страва з цитрусовою ноткою, що тане в роті. Цей варіант запікання гарбуза є досить простим і доступним, а результат порадує і дорослих, і дітей.

Інгредієнти

  • Гарбуз: 250 г (очищена)
  • Лимон: 0,5 шт.
  • Цукор: 5 ст. ложок
  • Кориця мелена: 3 щіпки (або до смаку)
  • Олія вершкове: 1 шматочок (для змащування форми)

Приготування

Щоб запекти в духовці гарбуз у карамелі, підготуємо потрібні інгредієнти. Гарбуз очищаємо від насіння і шкірки.

Підготовлений гарбуз нарізаємо у формі однакових за розміром шматочків (можна кубиками або трикутниками).

Лимон запікати з гарбузом разом зі шкіркою, тому попередньо лимон ошпарюємо окропом. Тепер нарізаємо половинку лимона маленькими скибочками.

Для запікання підбираємо жароміцну форму. Змащуємо дно форми шматочком вершкового масла|мастила|. Упереміш викладаємо нарізку з гарбуза та лимона.

Зверху посипаємо шматочки гарбуза цукровим піском, а потім рівномірно розподіляємо мелену пряну корицю.

Завантажуємо форму із заготівлею гарбуза в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо гарбуз у карамелі 25 хвилин. Шматочки гарбуза мають стати м'якими.

Шматочки гарбуза відразу після запікання поміщаємо на тарілку. Поливаємо гарячим сиропом та остуджуємо.

Подаємо корисний десерт із гарбуза до столу. Смачного!