Для любителів рибних закусок пропоную в домашніх умовах замаринувати скумбрію. Для рецепту крім спецій нам знадобиться цибуля і часник. Скумбрія виходить дуже смачною, апетитною та соковитою. Смачні мариновані шматочки скумбрії найкраще на стіл запропонувати з відвареною або запеченою картоплею. Домашня маринована скумбрія з цибулею – чудова страва для будь-якого застілля!
Інгредієнти
- Скумбрія: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Часник: 2 зубчики
- Сіль: 2 ст. ложки
- Оцет яблучний: 3 ст. ложки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Перець чорний (горошком): 10 шт.
Приготування
Підготуємо для маринування риби вказані інгредієнти. Скумбрію розморозити. Очищаємо цибулю і часник.
Свіжу скумбрію потрошимо, зрізаємо голову. Обов'язково видаляємо чорну плівку всередині черевця, оскільки вона гірчить. Рибу нарізаємо невеликими шматочками, які перекладаємо у миску. Посипаємо шматочки скумбрії сіллю та перемішуємо відразу.
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Часникові зубчики дрібно рубаємо шматочками. Нарізку з цибулі та часнику додаємо до шматочків скумбрії. Кидаємо до інгредієнтів горошини перцю.
В окрему ємність виливаємо яблучний оцет. Додаємо до нього олію. Інгредієнти ретельно перемішуємо.
Заправку, що вийшла, переливаємо в миску до інгредієнтів. Вміст добре перемішуємо.
Шматочки скумбрії, цибулю та весь склад у мисці переправляємо у скляну банку. Накриваємо її кришкою та прибираємо в холодильник на 24 години.
Соковита скумбрія, маринована разом із цибулею, готова. Приступаємо до дегустації. Смачного!