Салат Мімоза з консервованою горбушею

Листковий салат Мімоза з консервованою горбушею впишеться в будь-яке меню. Салат виходить дуже смачним, соковитим та ситним.

Салат Мімоза залишається однією з найпопулярніших класичних страв. Є безліч кулінарних варіантів приготування цього листкового салату, кожен з яких по-своєму добрий. Спробуйте і цей спосіб збирання салату Мімоза, у складі якого є консервована горбуша. Салат виходить дуже смачним, соковитим та ситним. Листковий салат Мімоза з консервованою горбушею впишеться в будь-яке меню.

Інгредієнти

  • Горбуша консервована: 1 банка
  • Картопля (варена): 2 шт.
  • Морква варена: 1 шт.
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Яблуко зелене: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Майонез: 4 ст. ложки

Приготування

Для салату візьмемо потрібні інгредієнти. Заздалегідь відварюємо картоплю, моркву та яйця. Збирати салат можна в креманках або за допомогою кільця сервіровки.

Натираємо картопля. Викладаємо перший шар салату. Трохи його солимо і перчимо. Картопляний шар змащуємо майонезом.

Горбушу з|із| банки викладаємо на тарілку, розминаємо виделкою. Викладаємо рибний шар.

Яблуко промиваємо, натираємо його. Закриваємо шар із горбуші подрібненим яблуком, змащуємо шар майонезом.

Подрібнюємо теркою моркву. Формуємо морквяний шар, який також покриваємо майонезом.

Яйця ділимо на білок та жовток. Білок натираємо, викладаємо шар. Змащуємо майонезом.

Завершуємо складання листкового салату натертим жовтком. Для подрібнення використовуємо бік терки з дрібними осередками.

Щоб салат Мімоза вийшов соковитим, даємо шарам просочитися в холодильнику. Приємного для всіх апетиту!