Мариновані печериці цілком

Мариновані гриби – чудова закуска для святкового застілля. Смачні мариновані печериці цілком виходять з пікантною ноткою та апетитними.

Мариновані гриби – чудова закуска для святкового застілля. Пропоную замаринувати швидким способом свіжі печериці. Таку грибну заготівлю можна дегустувати вже за 12 годин. Для рецепту рекомендується взяти печериці невеликого розміру, щоб замаринувати їх цілком. Смачні мариновані печериці цілком виходять з пікантною ноткою та апетитними.

Інгредієнти

  • Печериці свіжі: від 500 г і більше
  • Вода: 500 мл (для маринаду)
  • Сіль: 1,5 ст. ложки
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Часник: 3 зубчики
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Оцет 9%: 3 ст. ложки
  • Перець горошком: 5 шт.
  • Перець запашний горошком: 4 шт.
  • Коріандр (мелений): 0,5 ч. ложки
  • Лист лавровий: 2 шт.

Приготування

Підготуємо для рецепту вказані інгредієнти. Гриби промиваємо, очищаємо цибулю та часник.

Промиті печериці перекладаємо в каструлю. Заливаємо водою. Ставимо каструлю на плиту та відварюємо після закипання протягом 5 хвилин. Відварені печериці відкидаємо на друшляк.

У каструлю наливаємо воду для маринаду і доводимо до кипіння. Тим часом нарізаємо півкільцями цибулю. Часникові зубчики рубаємо платівками. У киплячу воду всипаємо цукор, сіль, лавровий лист, коріандр. Додаємо цибульну нарізку та подрібнену цибулю. Кидаємо горошини перцю. Кип'ятимо маринад 1 хвилину.

Маринад, що вийшов, трохи остуджуємо. Вливаємо в нього столовий оцет і олію. Вміст перемішуємо.

Відварені печериці перекладаємо у скляну ємність.

Заливаємо гриби в банці приготованим маринадом.

Банку з печерицями накриваємо кришкою і забираємо в холодне місце на 12 годин.

Смачні мариновані печериці цілком готові. Приємного для всіх апетиту!