Чіпси з лаваша з томатом та часником

Лаваш – чудовий хлібний продукт, що часто використовується господарками для приготування смачних закусок. Можна зробити чіпси з лаваша з томатом та часником.

Лаваш – чудовий хлібний продукт, який часто використовується господинями як основа для приготування смачних закусок. Можна, наприклад, зробити чіпси з лаваша з томатом і часником, які, безумовно, будуть кориснішими за покупні снеки. Чіпси, приготовані подібним чином, за структурою виходять хрусткими, з приємним ароматом – чудова закуска під пінний напій!

Інгредієнти

  • Тонкий лаваш – великий: 1 шт.
  • Часник: 2 зубчики
  • Паста томатна: 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: 1 ч. ложка
  • Суміш прованських трав: 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо продукти для рецепту.

Очищаємо часникові часточки і пропускаємо через спеціальний прес або дрібно рубаємо.

До подрібненого часнику кладемо томатну пасту, вливаємо олію, підсипаємо зазначені спеції.

Інгредієнти між собою активно перемішуємо. Спробуйте соус, що вийшов на смак, можна в його склад ввести за потребою цукор.

Кулінарними або звичайними ножицями нарізаємо тонкий лаваш у формі чотирикутників або квадратиків.

Квадрати з лаваша поміщаємо на лист, який краще застелити пергаментом. Кожен шматочок лаваша змащуємо приготованим томатним соусом.

Заздалегідь прогріваємо духовку до 180 градусів. Завантажуємо лист із заготівлею чіпсів з лаваша на дві-три хвилини в духовку. Чіпси повинні просто підсохнути, але не підгоріти.

Смачні чіпси з лаваша готові з часниковою ароматною ноткою. Приємного перекушування!