Млинці на молоці та сметані

Млинці – це найпопулярніша страва у дні святкових масляних гулянь. Але готувати їх можна без приводу. Сьогодні ми готуємо з вами млинці на молоці та сметані.

Млинці – це найпопулярніша страва у дні святкових масляних гулянь. Але готувати цю випічку можна і без нагоди. Мені подобається варіант млинця, в якому присутні молоко і сметана.

Домашні млинці на молоці та сметані виходять тонкими та смачними. Щоб такі млинці вийшли запашно, можна при замісі тіста ввести до його складу трохи меленої кориці або ваніліну. Приступаємо до смаження млинців.

Інгредієнти

  • Молоко: 300 мл
  • Сметана: 3 ст. ложки
  • Борошно пшеничне: 130 г
  • Цукор: 3 ст. ложки
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Сіль: 2 щіпки

Приготування

Знайомимося зі списком необхідних товарів, відміряємо їх.

В об'ємну миску виливаємо тепле молоко і додаємо курячі яйця в напій. Починаємо інгредієнти перемішувати.

У процесі перемішування кидаємо в миску цукровий пісок і пару щіпок солі. Якщо плануєте урізноманітнити склад ароматними спеціями, то додаємо їх на цьому етапі.

На черзі — нежирна сметана та олія. Бажано, щоб олія була без яскравого запаху.

Продовжуючи обертати віночком, підсипаємо в млинець просіяне пшеничне борошно.

Добре змішуємо вміст у мисці так, щоб у тесті не залишилося жодного грудочка.

Перед викладенням першої порції млинця на сковороду змащуємо її поверхню рослинним маслом і розжарюємо. Млинці смажимо на помірному нагріванні плити приблизно хвилину-півтори.

Млинці зі сковороди складаємо на тарілку чаркою. Подавати млинці на молоці та сметані можна з варенням, медом. Приємного вам перекушування!