Круасани із листкового тіста

Випекти апетитні круасани можна з готового напівфабрикату — листкового бездрожжевого тіста. Для начинки ми візьмемо варене згущене молоко. З цими інгредієнтами завдання приготування смачних домашніх круасанів значно спрощується. До речі, рекомендується робити в один захід невелику кількість круасанів, тому що вживати їх краще поки вони теплі.

Якщо вам подобається французька кухня, то ви, напевно, хоч раз куштували смачні французькі булочки – круасани. Їх подають зазвичай на сніданок до гарячого шоколаду або чашки ароматної кави.

Щоб скуштувати смачні круасани, не обов'язково вирушати до французької булочної, їх можна приготувати легко та в домашніх умовах.

Випекти апетитні круасани можна з готового напівфабрикату — листкового бездрожжевого тіста. Для начинки ми візьмемо варене згущене молоко. З цими інгредієнтами завдання приготування смачних домашніх круасанів значно спрощується. До речі, рекомендується робити в один захід невелику кількість круасанів, тому що вживати їх краще поки вони теплі.

Інгредієнти

  • Тісто листкове бездрожжеве: 500 г
  • Згущене молоко варене: 6 ст. ложок
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 1 ч. ложка

Приготування

Для рецепту готуємо інгредієнти. Листкове бездрожжеве тісто заздалегідь дістати з морозилки. Для того, щоб воно розморозилося, потрібно не менше 1 години. Що стосується начинки, то краще не економити, а взяти якісне згущене молоко, щоб воно під час випікання не розтеклося і добре утримувалося всередині круасану.

Листковий напівфабрикат викладаємо на стіл, який трішечки присипаємо звичайним борошном. Починаємо розкачувати тісто, використовую качалку (товщина пласта повинна стати приблизно 3 або 4 мм, занадто тонко не потрібно розкачувати).

З пласта вирізаємо трикутники з основою приблизно 10 або 12 см (для нарізки рекомендується взяти піцерезку).

Викладаємо начинку – варене згущене молоко – на широку частину трикутника (кількість – приблизно одна чайна ложечка).

Починаємо формувати круасан. Беремося за куточки основи трикутника і трошки розтягуємо їх убік.

А тепер згортаємо круасан так, щоб начинка виявилася усередині у формі рулетика (від широкої сторони трикутника до кута). Надаємо круасан форму півмісяця (куточок повинен виявитися знизу). Тісто щільно закручувати не потрібно.

Круасани перекладаємо на лист, який бажано застелити пергаментом. Щоб круасани мали привабливий вигляд, змастимо їх яйцем, яке потрібно вбити в чашку і розбити за допомогою віночка або виделки. Змащувати круасани зручно кулінарним пензлем.

Відправляємо круасани до духовки приблизно на 20 або 30 хвилин. Температурний режим виставляємо наперед на 180-190 градусів. Як тільки круасани підрум'яняться, дістаємо їх із духовки.

Хрумкі шаруваті круасани з апетитною начинкою готові! Подаємо їх у теплому вигляді до столу, приємного всім чаювання.