Оладки з картопляного пюре

Чи залишилося невикористаним картопляне пюре? Можна таку повноцінну страву використовувати як напівфабрикат для смаження оладок.

Чи залишилося невикористаним картопляне пюре? Можна таку повноцінну страву використовувати як напівфабрикат для смаження оладок. Моя гастрономічна пропозиція — це оладки з картопляного пюре, які стануть у нагоді для ситного перекушування.

Хороші такі оладки з вареної картоплі разом зі сметаною або соусом.

Інгредієнти

  • Картопляне пюре (готове): 1 ст.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 2 ст. ложки
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за перевагою
  • Олія рослинна: 50 мл

Приготування

Беремо продукти за списком.

Очистивши цибулю від лушпиння, подрібнюємо її дрібними шматочками. У сковороді розігріваємо частину олії. Відправляємо в нього нарізку з цибулі і нудимо до приємного золотого кольору.

Цибулеву засмажку викладаємо в готове картопляне пюре.

Доповнюємо інгредієнти у мисці сирим яйцем.

До складу вводимо борошно. Кількість регулюємо самостійно. Можна спочатку додати 1,5 ст. ложки, а потім при перемішуванні підсипати ще. Борошно у нас "відповідає" за консистенцію тіста.

Приправляємо компоненти сіллю та меленими спеціями. З сіллю будьте «акуратнішими», адже картопляне пюре вже солоне.

Інгредієнти перемішуємо. Тісто на основі картопляного пюре має вийти однорідним за консистенцією, в'язким. Якщо є потреба, підсипте ще муки.

На сковороді прогріваємо залишок олії. Формуємо оладки з картопляного пюре за допомогою ложки. Обсмажуємо оладки із двох сторін.

Всім приємній трапезі!