Бананові панкейки

Пропоную вам зробити бананові панкейки, що виходять пишними, з ніжною повітряною структурою. Таку страву можна запропонувати на сніданок.

Панкейки – це випічка на сковороді, схожа на вигляд на наші оладки, поширені в Америці. Приготувати смачні рум'яні панкейки можна на молоці або кефірі. У тісто дозволяється додатково додавати фрукти або ягоди. Пропоную вам зробити бананові панкейки, що виходять пишними, з ніжною повітряною структурою. Таку страву можна запропонувати на сніданок. Традиційно панкейки подають з кленовим сиропом, але якщо така насолода відсутня, то підійде звичайне варення або джем.

Інгредієнти

  • Банан: 1 шт. (стиглий)
  • Борошно пшеничне: 150 г
  • Молоко: 150 мл
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цукор: 2 ч. ложки
  • Сіль: 2 щіпки
  • Розпушувач тіста: 1,5 ч. ложки
  • Олія рослинна: 30 мл

Приготування

Ось інгредієнти для замішування тіста на панкейки. Банан рекомендується взяти стиглий, навіть перезрілий.

У невелику миску через сито пропускаємо борошно пшеничне. Доповнюємо борошно розпушувачем для тіста. Сипучі інгредієнти перемішуємо. Борошняну суміш відставляємо поки в сторону.

У широку робочу миску ламаємо шматочки очищеного банана. Розминаємо фруктові скибочки за допомогою звичайної виделки. Повинне вийти бананове пюре.

У бананову кашку, що вийшла, підсипаємо цукровий пісок і сіль. Розбиваємо до інгредієнтів яйце, вливаємо олію. Енергійно перемішуємо вміст у мисці.

У суміш, що у нас у результаті вийшла, вливаємо молоко, яке має бути теплим.

У молочно-банановий склад, що вийшов, додаємо приготовлену раніше борошняну суміш.

Поміж собою добре змішуємо компоненти, щоб утворилося тісто густої консистенції. Якщо траплятимуться дрібні шматочки банана, не критично.

Тісто готове, можна приступати до випікання панкейків. Розігріваємо поверхню сковороди. Дно змащувати не потрібно, сковорода має бути сухою. За допомогою столової ложки викладаємо бананове тісто. На один панкейк потрібно 2 столові ложки.

Як тільки поверхня панкейка схопиться (зазвичай достатньо 1 хвилини), перевертаємо його та випікаємо ще стільки ж.

Смачні панкейки з банана готові, приємного перекушування!