Штрудель із готового листкового тіста з яблуками

У мене в кулінарних запасниках є простий покроковий рецепт штруделю з готового листкового тіста з яблуками, який часто використовую, причому, не тільки до свята. Така смачна випічка готується на основі бездрожжового листкового тіста – замороженого напівфабрикату, який можна придбати в кожному продмагу.

Ароматна, з пряною ноткою домашня випічка — бажані ласощі для багатьох тематичних свят. Наприклад, для різдвяних посиденьок прийнято готувати штрудель із різними начинками. У мене в кулінарних запасниках є простий покроковий рецепт штруделю з готового листкового тіста з яблуками, який часто використовую, причому, не тільки до свята.

Така смачна випічка готується на основі бездрожжового листкового тіста – замороженого напівфабрикату, який можна придбати в кожному продмагу. Якщо у вас час для приготування яблучного десерту не обмежений, то, звичайно ж, можна таке тісто замісити і в домашніх умовах.

Апетитний штрудель із готового листкового тіста з яблуками дозволяється доповнювати ще сиром, горіхами, ягодами, але ми скористаємося класичним способом і обмежимося лише одним фруктом.

Інгредієнти

  • Тісто листкове бездрожжеве: 300 г
  • Яблуко: 2 шт.
  • Кориця мелена: 1 ч. ложка
  • Цукровий пісок: 70 г
  • Крохмаль кукурудзяний: 2 ст. ложки
  • Цукор (пудра): 2 ч. ложки

Приготування

Беремо потрібні інгредієнти. Можна кукурудзяний крохмаль замінити на більш затребуваний — картопляний. Листковий напівфабрикат заздалегідь розморожуємо.

Яблука, які підуть на начинку, очищаємо від шкірки, видаляємо насіння. Нарізаємо фрукт невеликими шматочками довільної форми. Уникнути потемніння яблучних часточок допоможе лимонний сік. Потрібно їм просто збризкати нарізку.

"Збираємо" начинку для штруделю: у мисці з'єднуємо яблучні шматочки, цукровий пісок, крохмаль і пряну мелену корицю. Перемішуємо.

Тісто, яке вже розморозилося і стало м'яким, катаємо на припорошеному борошном поверхні тонкий пласт (приблизна товщина 2-3 мм).

Заготовлену начинку розподіляємо по пласту, залишивши вільними краї.

Формуємо рулет. Щоб під час випікання начинка не потекла, ретельно скріплюємо краї рулету.

Акуратно заготовку штруделю перекочуємо на кулінарний пергамент. Шов рулету має виявитися знизу.

Штрудель на папері поміщаємо на лист, який ставимо в духовку приблизно на 35 хвилин (температура – 180 градусів).

Штрудель випекся. Перш ніж випічку нарізати, остудити її. Подаємо штрудель із листкового тіста з яблуками, присипавши солодкою пудрою.

Всім смачного перекушування!