Омлет у духовці з ковбасою

Пропоную вам звичайну закуску до сніданку з яєць урізноманітнити і перетворити. Моя кулінарна пропозиція — це омлет у духовці з ковбасою, яка виходить пишною, з ніжною структурою. Мій покроковий рецепт омлету в духовці з ковбасою має на увазі приготування в спеціальній жароміцній формі, в якій здійснюється і подача готової страви.

Омлет – звична для багатьох обивателів страва, що складається з яєць, доповнених молоком, спеціями. Звичніше готувати цю страву на плиті з використанням сковороди. Як правило, омлет – відмінний варіант для швидкого ранкового перекушування. Багатьох господарок омлет приваблює простотою приготування.

Пропоную вам звичайну закуску до сніданку з яєць урізноманітнити і перетворити. Моя кулінарна пропозиція — це омлет у духовці з ковбасою, яка виходить пишною, з ніжною структурою.

Мій покроковий рецепт омлету в духовці з ковбасою має на увазі приготування в спеціальній жароміцній формі, в якій здійснюється і подача готової страви.

Інгредієнти

  • Яйце куряче: 3 шт.
  • Молоко: 60 мл
  • Ковбаса варена: 50 г (можна будь-яку)
  • Борошно пшеничне: 1 ст. ложка
  • Олія вершкове: 10 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений

Приготування

Для смачного омлету у духовці беремо інгредієнти за списком. Для більшої кількості порцій просто збільште їх пропорційно та використовуйте об'ємну форму. Запорука пишного і ніжного омлету – це тепле молоко, тому продукт підігрійте трохи в каструльці або мікрохвильовій пічці. Відразу вмикаємо духовку та виставляємо температуру на 180 градусів.

Курячі яйця стандартного розміру вбиваємо в миску.

Кидаємо на смак меленого перчика і солимо. Кількість солоної спеції залежить від використовуваної ковбаси, тому не перестарайтеся.

Вливаємо тепле молоко.

Інгредієнти в мисці доводимо до однорідного складу, скориставшись ручним віночком.

Молочно-яєчний склад доповнюємо борошном. Ще раз перемішуємо. Основа для омлету готова.

Форму для запікання омлету змащуємо всередині шматочком вершкового масла. Ковбасу нарізаємо кубиками, які переправляємо у форму.

Заливаємо нарізку з ковбаси яєчною основою (під час приготування в духовці омлет підніметься, тому залишаємо «місце» для підйому: форму заповнюємо на 2/3 частини).

Заготівлю омлету з ковбасою тримаємо в духовці близько 20-25 хвилин. Омлет підніметься, а потім трохи осяде.

Пригощайтеся на здоров'я смачним омлетом із духовки з ковбасою! Приємного вам перекушування!