Курка, тушкована у мультиварці шматочками

Апетитна курка, тушкована в мультиварці шматочками, чудово поєднується з будь-яким гарніром. Шматочки курки виходять м'якими, ситними, смачними.

Просто, смачно і без особливого кулінарного клопоту можна приготувати курку, якщо скористатися мультиваркою. Для блюда можна взяти будь-які частини курки. Я використала половинку курячої тушки. Курку спочатку обробимо на невеликі шматочки, обсмажимо разом із овочами, а потім згасимо. Апетитна курка, тушкована в мультиварці шматочками, чудово поєднується з будь-яким гарніром: картоплею, кашами, макаронами. Шматочки курки виходять м'якими, ситними, смачними – чудовий варіант для обіду чи вечері.

Інгредієнти

  • Курка: 800 г (будь-які частини на вашу перевагу)
  • Помідори: 1 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Солодкий болгарський перець: 1 шт.
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Приправа для курячих страв: за смаком
  • Зелень свіжа: за бажанням

Приготування

За списком візьмемо інгредієнти за пропонованим списком. Овочі очищаємо.

Половину курячої тушки розрізаємо на невеликі шматочки. Курячі частини обполіскуємо під холодною водою і відразу обсушуємо за допомогою паперового рушника.

Цибулю, моркву, солодкий болгарський перець і помідор нарізаємо у формі невеликих за розміром кубиків.

У знімну чашу мультиварки вливаємо олію. Перекладаємо в чашу курячі шматочки. Додаємо подрібнені овочі. Склад страви солимо на свій смак, кидаємо приправу курячих страв.

Встановлюємо програму «Жарка». Курячі частини разом із овочами обсмажуємо протягом 10 хвилин. Мультиварку кришкою не накриваємо. Періодично інгредієнти під час смаження перемішуємо.

До обсмажених шматочків курки та овочів вливаємо склянку кип'яченої води. Додаємо лавровий лист.

Мультиварку закриваємо кришкою. Змінюємо програму «Спека» на «Гасіння». Час встановлюємо на 30 хвилин. Готуємо до закінчення програми.

Смачну курку, тушковану в мультиварці шматочками перед подачею на стіл посипаємо нарізкою зі свіжої зелені. Частуйтесь на здоров'я!