Варена свиняча грудинка з часником

Приготовлена в домашніх умовах варена свиняча грудинка з часником – це смачна м'ясна закуска, яка вдало впишеться у святкове меню.

Приготовлена в домашніх умовах варена свиняча грудинка з часником – це смачна м'ясна закуска, яка вдало впишеться у святкове меню. Для рецепту найкраще вибрати грудинку із прошарками м'яса. До столу подати варену грудинку можна разом з картоплею або самостійною стравою. На скибочці хліба з гірчицею така закуска особливо гарна. Покроковий рецепт вареної грудинки з часником зовсім не становить складності, головне – добре охолодити м'ясну закуску перед подачею.

Інгредієнти

  • Грудинка свиняча: 300-400 г (з прошарками)
  • Вода: 2 л
  • Сіль: 0,5 ст. ложки
  • Перець чорний (горошком): 7 шт.
  • Лист лавровий: 2 шт.
  • Часник: 2-3 зубчики

Приготування

Підготуємо для рецепту потрібні інгредієнти за списком.

Свинячу грудинку ретельно промиваємо під проточною водою. Підготовлену грудинку перекладаємо для подальшого варіння в каструлю.

До свинячої грудинки всипаємо порцію солі. Додаємо горошини чорного перцю та лаврові листочки.

Свинячу грудинку та спеції заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь.

Свинячу грудинку в каструлі доводимо до кипіння. Зменшуємо нагрівання плити і варимо грудинку протягом однієї години.

Варену свинячу грудинку остуджуємо. Перекладаємо грудинку в целофановий мішечок. Очищаємо часникові зубчики. Подрібнюємо їх через спеціальний прес або дрібно натираємо. Варену грудинку натираємо часниковою масою з усіх боків. Грудинку на 12:00 прибираємо в холодильник. Перед подачею на стіл рекомендується потримати грудинку в морозильнику кілька годин.

Нарізаємо варену грудинку свинячими шматочками і подаємо на стіл. Всім смачного!