Класичний рибний листковий салат – оселедець під шубою – може бути приготовлений у різних гастрономічних варіантах. Спробуйте реалізувати і цей покроковий рецепт салату оселедець під шубою з гранатом, який приваблює і своїм зовнішнім виглядом, і дивовижним смаком.
Збирати такий листковий салат з оселедцем можна у відповідному загальному салатнику, в креманках або використовуючи кільце сервіровки.
Інгредієнти
- Філе оселедця солоною: 1 шт.
- Картопля: 2 шт.
- Морква: 1 шт.
- Буряк: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Гранат: 1/4 шт.
- Майонез: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
Приготування
Заготівлю для приготування рибного салату краще зробити заздалегідь. Потрібно в мундирі відварити картоплю, буряк та моркву (воду посолити). Щоб краще очистити коренеплоди від шкірки після варіння, рекомендую поставити їх під холодну воду. Оселедець у мене вже оброблений на філе. Якщо ваша рибка непотрошена, наведіть її для салату у відповідний вигляд.
Складання салату почнемо з подрібнення картоплі. Натираємо його, викладаємо перший шар і змащуємо майонезом.
Філе солоного оселедця нарізаємо шматочками, укладаємо другий ряд.
Дрібними шматочками шаткуємо цибулю, укладаємо третій ряд, покриваємо його майонезом.
Натираємо морквину. Стружку з моркви маємо наступний шар, не забуваємо його закрити майонезом.
На черзі – буряк. Подрібнюємо її теркою, поміщаємо рівним шаром, змащуємо майонезом.
Гранат розбираємо на зерна, які укладаємо щільно останнім поряд.
Знімати пробу салату краще після того, як шари добре просочаться. Смачного всім перекушування!