Котлети із манкою замість хліба

Є безліч різноманітних варіантів приготування котлет із фаршу. Я пропоную зробити котлети із манкою замість хліба. Котлети виходять смачними, ситними та смачними.

Смачні м'ясні котлети – апетитна страва, яку можна зробити самостійно в домашніх умовах. Є безліч різноманітних кулінарних варіантів приготування соковитих котлет із фаршу. Зазвичай у складі котлетної маси додають хліб, але я пропоную альтернативний варіант — з манною крупою. До столу подати котлети із манкою замість хліба можна з улюбленим гарніром. Вони виходять смачними, ситними та смачними.

Інгредієнти

  • Фарш м'ясний: 400 г (зі свинини)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Крупа манна: 30-40 г
  • Панірувальна суміш: 4 ст. ложки
  • Олія рослинна: 5 ст. ложок
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Для рецепту візьмемо за списком зазначені інгредієнти. Очищаємо цибулю. Фарш підійде і магазинний, і домашній.

Цибулю подрібнюємо за допомогою терки. Цибулеву масу перекладаємо до фаршу.

До фаршу розбиваємо куряче яйце. За смаком інгредієнти солимо та присмачуємо перчиком.

Ретельно інгредієнти між собою перемішуємо. Можна котлетну масу кілька разів відбити на дно чашки. У ніжний склад із фаршу всипаємо манну крупу.

Знову фарш перемішуємо. М'ясну масу перекладаємо в миску, яку затягуємо харчовою плівкою. Забираємо миску в холодильник на годину.

Із котлетної маси формуємо круглі котлетки. У мене вийшло шість штук. Заготівлі котлет обвалюємо в панірувальну суміш.

У сковороді розігріваємо олію. Заготівлі котлет викладаємо на сковороду. Смажимо котлети з манкою з одного боку приблизно 3 хвилини на вогні вище середнього. Потім котлети перевертаємо. Сковороду накриваємо кришкою і продовжуємо обсмажування котлет протягом 4 хвилин, трохи зменшивши нагрівання плити.

Соковиті м'ясні котлети з манкою замість хліба до столу можна запропонувати з картоплею, макаронами, рисом або гречкою. Смачного!