Для сімейної трапези можна приготувати ситні пельмені з начинкою з фаршу, доповненого подрібненим гарбузом та нарізкою з цибулі. Домашні пельмені з фаршем та гарбузом виходять смачними, апетитними та смачними. Найкраще взяти для начинки м'ясну заготівлю зі свинини та яловичини. Змішаний фарш чудово поєднується з гарбузом, а мелені спеції доповнять такий склад начинки.
Для тесту
- Борошно пшеничне: 3 ст.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Вода: 1 ст.
- Сіль: 0,5 ч. ложки
Для начинки
- Фарш змішаний (свинина + яловичина): 500 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Гарбуз: 150 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Беремо потрібні продукти за списком для рецепту пельменів. Вода, яка піде в тісто, повинна бути кип'яченою та теплою. Заздалегідь розморозьте фарш, якщо ця процедура потребує. Для начинки я використала червону цибулю, але підійде і звичайна ріпчаста. Шматок гарбуза очистити від шкірки та насіння.
Для замісу пельменного тіста в широку ємність просіюємо борошно. У центрі робимо поглиблення та вбиваємо в нього яйце.
У склянку наливаємо прокип'ячену воду. Висипаємо до неї порцію солі. Вводимо олію і змішуємо інгредієнти. Суміш, що вийшла, вливаємо цівкою в борошно.
Для пельменів замішуємо еластичне тісто, яке на час приготування начинки обертаємо харчовою плівкою і прибираємо в прохолодне місце без протягів.
У плашку викладаємо м'ясний фарш. На тертці з маленькими осередками подрібнюємо гарбуз. Кришемо цибулю. Інгредієнти кладемо у фарш. Солимо компоненти і перчимо на свій смак.
Перемішуємо інгредієнти добре між собою. М'ясний склад з гарбузом для пельменів готовий, можна приступати до ліплення виробів.
Тісто, розділивши на 3-4 шматки, розкочуємо в тонкі пласти. Вирізаємо круглі коржики – оболонки для пельменів. На коржі кладемо начинку з фаршу та гарбуза.
Скріплюємо краї коржів так, щоб начинка виявилася всередині. З'єднуємо кінці, пельмешок готовий. Можете використовувати і свій спосіб ліплення.
Заготівлю пельменів або відразу відварюємо у воді із сіллю та лавровим листом, або заморожуємо.
Пельмені до столу подаємо з улюбленим соусом. Смачного!