Картопля із салом у духовці

Незважаючи на те, що картопля є бюджетним продуктом харчування, часто з нього готують і святкові страви. А у нас сьогодні в меню картопля, яка запікається у духовці разом зі свіжим салом. Такий спосіб приготування картопля є одночасно і простим, і смачним. Запечену картоплю з салом можна запропонувати до вечірнього ситного перекушування або до обідньої трапези.

Картоплю, мабуть, можна назвати найулюбленішим і затребуваним інгредієнтом. У яких лише інтерпретаціях не готують цей коренеплід! Картоплю просто відварюють, смажать, гасять, запікають.

Незважаючи на те, що картопля є бюджетним продуктом харчування, часто з нього готують і святкові страви. А у нас сьогодні в меню картопля, яка запікається у духовці разом зі свіжим салом. Такий спосіб приготування картопля є одночасно і простим, і смачним. Запечену картоплю з салом можна запропонувати до вечірнього ситного перекушування або до обідньої трапези.

Наша картопляна страва має пікантний смак завдяки використанню спецій та часнику. Картоплю із салом у духовці обов'язково оцінять представники сильної половини людства.

До речі, картопля – це чудове джерело вуглеводів, білків та вітамінів. У його складі є такі мінерали як залізо, калій, кальцій та інші елементи, які життєво необхідні нашому організму, щоб забезпечувати його нормальну діяльність.

Інгредієнти

  • Картопля: 3-4 шт.
  • Сало: 150 г
  • Сіль: 3 щіпки
  • Спеції: 2 щіпки (для картопляних страв)
  • Часник сушений: 2 зубчики
  • Будь-яка зелень: для подачі (свіжа)

Приготування

Для запікання картоплі в духовці разом із салом, спеціями та часником готуємо необхідні інгредієнти. Картопля, в принципі, можна вибирати будь-яку, головне, щоб вона не була зіпсована. Для рецепту нам знадобиться жаростійка форма для запікання.

Відразу займемося свинячим салом (воно може бути замороженим). На обробній поверхні нарізаємо свиняче сало невеликими тонкими шматочками.

Перекладаємо шматочки сала у форму і одразу відправляємо її в духовку. Температурні параметри у духовці виставляємо на 220 чи 230 градусів.

Поки сало нудиться в духовці, займемося очищенням картоплі. Підготовлену картоплю нарізаємо невеликими часточками. Перекладаємо картопляну нарізку в миску.

Картоплю присолюємо на свій смак і додаємо спеціальну приправу для картопляних страв, потовчений часник. Можна, до речі, замінити приправу чорним меленим перцем, куркумою та паприкою. Перемішуємо картоплю зі спеціями.

Підготовлену картоплю перекладаємо до шматочків сала, перемішуємо.

Запікаємо картоплю із салом у духовці 45 хвилин. Зауважте, що кожні 15 хвилин інгредієнти потрібно перемішувати.

Готову картопляну страву викладаємо на тарілку та присипаємо свіжою зеленню. Приємного всім перекушування!