Пиріжки з повидлом у духовці

Вам підготовлений рецепт пиріжків на дріжджовому тесті з повидлом. Тісто замісимо на молоці та сухих дріжджах. Такі домашні пиріжки з повидлом у духовці стануть чудовим доповненням до філіжанки ароматного чаю або кави.

Домашні пиріжки асоціюються у нас, в першу чергу, з маминою або бабусиною турботою, затишком та теплом. Приготувати пиріжки можна по-різному. Відрізняються вони і тестом, і начинкою, і способом випікання. Влітку зазвичай роблять пиріжки з ягодами чи фруктами. Взимку таку начинку можна замінити варенням, джемом чи повидлом.

Вам підготовлений рецепт пиріжків на дріжджовому тесті з повидлом. Тісто замісимо на молоці та сухих дріжджах. Такі домашні пиріжки з повидлом у духовці стануть чудовим доповненням до філіжанки ароматного чаю або кави.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 3 ст.
  • Цукровий пісок: 1,5 ст. ложки
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Молоко: 1 ст.
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Сухі дріжджі: 1 ч. ложка
  • Повидло яблучне: 250 г
  • Яйце куряче: 1 шт.

Приготування

Відміряємо у потрібній кількості інгредієнти. Ми взяли для начинки домашнє яблучне повидло, але підійде й інший солодкий наповнювач (грушове повидло або будь-яке ягідне).

У маленьку миску засинаємо сухі дріжджі. З'єднуємо їх із цукровим піском, кидаємо сіль.

Сипучі інгредієнти заливаємо молоком. Увага: молочний продукт має бути теплим (приблизна температура 36-37 градусів). Інгредієнти між собою перемішуємо. Цукор і сіль повинні повністю розчинитись у молоці, а дріжджі — активуватися (набухнути).

У молочну дріжджову суміш вливаємо олію (соняшникову), ще раз перемішуємо.

У миску (більше розміром) просіюємо пшеничне борошно. У центрі борошна ложкою робимо щось на кшталт вирви.

Дріжджову молочну суміш вливаємо у вирву, відразу змішуючи її з борошном.

Замішуємо тісто для домашніх пиріжків. Залишаємо його в теплі для підйому на годинку.

Тісто, яке помітно піднялося, обминаємо, ділимо його на шматочки.

Кожен шматочок розкочуємо, перетворюючи на коржик.

Поміщаємо в центр кожного коржика по столовій ложці яблучного (або будь-якого іншого) повидла.

Краї коржів добре скріплюємо, не повинно залишитися проміжків, щоб під час випікання повидло не витекло.

Пиріжки укладаємо швом вниз на змащене (або застелене пергаментом) деко. Випікаємо пиріжки із повидлом 35 хвилин. У середині процесу пиріжки змащуємо збитим яйцем, щоб їхня поверхня стала глянсовою.

Пригощайтеся смачними пиріжками! Приємною вам трапези!