Пиріг із дріжджового тіста з гарбузом, фаршем та картоплею

Любителі смачних домашніх пиріг обов'язково оцінять цей варіант випічки. Пиріг із дріжджового тіста з гарбузом, фаршем та картоплею виходить соковитим та апетитним.

Любителі смачних домашніх пиріг обов'язково оцінять цей варіант випічки з начинкою з м'якоті гарбуза, м'ясного фаршу та картоплі. Тісто для нашого пирога замісимо на сухих дріжджах. Завдяки начинці виходить пиріг із дріжджового тіста з гарбузом, фаршем та картоплею соковитим, ароматним, апетитним. Пиріг чудово впишеться у ваш щоденний раціон. Так, і до святкових посиденьок його можна спекти, байдужих не залишиться.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 300 г
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Дріжджі швидкодіючі сухі: 1 ч. ложка
  • Вода тепла: 150 мл
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Сіль: 1 ч. ложка (+ для начинки до смаку)
  • Фарш м'ясний: 200 г (у мене зі свинини)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Гарбуз: 100 г (очищена)
  • Картопля: 2 шт.
  • Суміш перців: за смаком

Приготування

Щоб спекти в духовці пиріг з гарбузом, картоплею та фаршем, підготуємо вказані інгредієнти. Воду для замісу тіста прогріваємо до 38 градусів.

У миску просіюємо пшеничне борошно. Всипаємо до неї порцію цукру, чайну ложку солі та сухі дріжджі. Сипучі інгредієнти перемішуємо між собою.

У борошняну суміш вливаємо теплу воду, розбиваємо куряче яйце. Додаємо олію.

Інгредієнти спочатку перемішуємо в мисці, а потім продовжуємо заміс вже на столі. За потреби підсипаємо ще муки. Тісто має вийти м'яким. На 1:00 прибираємо тісто в тепле місце, перемістивши його в миску і накривши рушником.

Тісто в нас піднялося, обминаємо його. Приступаємо до виготовлення начинки для пирога. У миску перекладаємо м'ясний фарш. Картоплю очищаємо, нарізаємо маленькими кубиками.

Очищаємо цибулю та гарбуз. Гарбуз подрібнюємо за допомогою середньої тертки. Цибулю шаткуємо дрібно. Додаємо гарбуз та цибулю до інших інгредієнтів начинки.

Між собою інгредієнти перемішуємо. Начинка для пирога із дріжджового тіста готова.

Дріжджове тісто ділимо на два нерівні шматки. Більшу частину тіста розгортаємо в довгастий пласт, який відразу поміщаємо на лист. Зверху розподіляємо начинку з гарбуза, картоплі та фаршу.

Тепер розкочуємо частину тесту, що залишилася. Пластом накриваємо начинку. Щільно скріплюємо краї пирога. У центрі робимо отвір для виходу пари.

Завантажуємо лист з пирогом в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Якщо верх пирога почне підгоряти, накрийте пергаментом.

Готовий пиріг з дріжджового тіста з гарбузом, фаршем та картоплею вийшов дуже смачним та соковитим. Пригощайтеся всім приємного апетиту!