Кіш із рибою

Покроковий рецепт дивовижного відкритого пирога здивує вас ніжністю рибної начинки. Кіш з рибою здатний повністю замінити повноцінну трапезу в будь-який час дня або стати приємним гастрономічним повсякденним сюрпризом для рідних і близьких.

Покроковий рецепт дивовижного відкритого пирога здивує вас ніжністю рибної начинки. Кіш з рибою здатний повністю замінити повноцінну трапезу в будь-який час дня або стати приємним гастрономічним повсякденним сюрпризом для рідних і близьких.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 180 г (для тіста)
  • Борошно пшеничне: 1 ст. ложка (для заливання)
  • Олія вершкове: 100 г
  • Розпушувач тіста: 1/2 ч. ложка
  • Сметана: 200 мл (у заливку)
  • Сметана: 3 ст. ложки (в тісто)
  • Сіль: щіпка
  • Огірок солоний: 1 шт.
  • Цибуля зелена: 4-5 пір'я
  • Кріп (свіжий): 4 гілочки
  • Сайра консервована: 250 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Яйце куряче: 3 шт.

Приготування

При підготовці інгредієнтів, для приготування киша з рибою, точно слідуємо рецептурі. Відкривши консервовану сайру, акуратно злити масляний розсіл. Ретельно сполоснемо в протоці всю зелень.

Виберемо зручну простору миску, в яку просіємо одночасно і борошно, і розпушувач, додамо сіль.

Розтопивши на невеликому вогні шматочок олії, заллємо його до борошняної суміші і викладемо 3 ст. ложки сметани.

Недовго вимішуючи, сформуємо дуже м'яке та еластичне тісто. Яке, скатавши в кулю, відправимо на полицю холодильника (хвилин 15-20).

У нас з'явилося достатньо часу, щоб зайнятися впритул рибною начинкою. Усю зелень, а це кріп і зелена цибулька, дрібно порубаємо. Маленькими кубиками нашаткуємо огірочок. Звільнивши від лушпиння цибулину, поріжемо її довільно.

Сайру енергійно розімнемо вилкою в окремій мисці.

До риби викладемо подрібнені огірочок, зелень та цибулю.

Перемішаємо – це наша майбутня начинка.

Заливку зробимо за кілька хвилин, розбивши у вільну ємність яйця, додавши до них ложку борошна та 200 мл сметани.

Впевненими рухами віночка перетворимо зазначені інгредієнти на однорідну суміш.

З холодильника дістанемо кулю з тіста, розподілимо руками (можна допомогти собі качалкою) по дну форми тонким шаром, зробимо невисокі борти. Горизонтальну поверхню наколемо зубцями вилки. Якщо не впевнені як антипригарне покриття своєї форми, можна заздалегідь викласти дно кулінарним пергаментом.

Розкладемо рибну начинку поступово.

Тут же заллємо підготовленою заливкою.

Якщо ви вже до цього моменту розігріли духовку до 180 градусів, то на випічку до повної готовності потрібно не більше 50 хвилин.

Можна трохи почекати, щоб готовий пиріг трохи охолонув. Викладемо його на гарне блюдо і поділимо на апетитні порції, порізавши трикутниками. Наш киш з рибою готовий.