Салатну страву з «чоловічим» називанням у традиційному варіанті збирання готують з яловичиною. Я пропоную полегшити калорійний склад цього салату та зробити його з відвареною куркою. Листковий салат Генерал з куркою, безумовно, підійде для банкетного меню.
Щоб подача салату тішила гостей, його можна прикрасити зернами консервованої кукурудзи чи гранату – вибирайте на власний смак.
Інгредієнти
- Філе куряче: 150 г
- Картопля: 2 шт.
- Сир твердий: 60 г
- Морква: 1 шт.
- Буряк: 1 шт.
- Майонез: 2 ст. ложки
- Часник: 1 часточка
- Сіль за смаком
- Гранат: для прикраси
Приготування
Для рецепту листкового салату відварюємо заздалегідь куряче м'ясо та коренеплоди. Термічну обробку інгредієнтів супроводжуємо сіллю. М'ясо, картоплю, моркву та буряк потім остуджуємо. Можна почати складання шарів салату, використовуючи кільце сервіровки (або формуємо на доречній тарілці). Для подрібнення беремо обробну дошку, ножик, тертку.
Подрібнюємо картоплю теркою. Кладемо натерту картоплю першим шаром. Покриваємо його соусом (майонезом).
Відварене куряче м'ясо нарізаємо дрібними шматочками. У нарізку додаємо часник (натертий або пропущений через прес). Створюємо другий шар, який теж змащуємо майонезом.
Натираємо морквину. Закриваємо курячий шар морквяною стружкою. Теж покриваємо соусом.
Подрібнюємо сир теркою. Формуємо сирний шар, не забуваємо про майонез.
Останній шар буде з буряка, подрібненого теркою. Ряд із буряків змащуємо майонезом.
Останній кулінарний штрих у збиранні салату Генерал – прикраса яскравими зернами гранату чи консервованої кукурудзи. Щоб листковий салат радував вас своїм смаком, потрібно його для просочення прибрати на полицю холодильника на годинку.
Дегустуємо смачний салат Генерал із куркою, приємного апетиту!