Салат Мімоза із зеленим горошком

До традиційного складу салату Мімоза пропоную включити зелений консервований горошок. Виходить салат Мімоза із зеленим горошком смачним та соковитим.

До складу традиційних інгредієнтів для приготування салату Мімоза пропоную включити консервований зелений горошок. Виходить салат Мімоза із зеленим горошком апетитним, смачним та соковитим. Така страва урізноманітнить будь-яке святкове меню. Для складання салату краще використовувати порційні креманки або загальну глибоку страву.

Інгредієнти

  • Риба консервована: 150 г (підійде сайра, сардина)
  • Картопля: 2 шт.
  • Морква: 1 шт. (велика)
  • Цибуля червона: 1 шт. (можна замінити звичайним ріпчастим)
  • Горошок зелений консервований: 80 г
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Сік лимонний: 2 ст. ложки
  • Майонез: 4 ст. ложки
  • Сіль за смаком

Приготування

Щоб приготувати салат Мімоза із консервованим зеленим горошком, заздалегідь відваримо в шкірці моркву та картопля. Після варіння (приблизно 20-25 хвилин після закипання води) коренеплоди остудимо під холодною водою та очистимо. Відварити потрібно для салату та курячі яйця (9-10 хвилин після закипання). Яйця охолодити у крижаній воді та очистити.

Варену картоплю натираємо, формуємо перший шар, трохи його солимо і покриваємо майонезом.

Відкриваємо баночку консервів, дістаємо шматочки риби без олії на тарілку та розминаємо їх за допомогою виделки. Укладаємо розім'яті шматочки на картопляний шар.

Подрібнюємо маленькими шматочками червону цибулю або звичайну ріпчасту. Нарізку заливаємо соком лимонним, перемішуємо, залишаємо на пару хвилин. Цибулеву нарізку віджимаємо та укладаємо наступний шар. Змащуємо цибульний шар майонезом.

Зелений горошок консервований спочатку відкидаємо на сито, щоб злити рідину. Поміщаємо горошок на шар цибулі.

Яйця ділимо на білки та жовтки. Крупно натираємо білки, формуємо наступний шар, трохи присолюємо його і покриваємо білим соусом.

На шарі з білків розміщуємо натерту моркву, покриваємо її майонезом.

Традиційно завершуємо збирання листкового салату Мімоза дрібно натертими жовтками.

Салат Мімоза з консервованим горошком відправляємо в холодильник на 30-60 хвилин, щоб шари добре просочилися, і блюдо вийшло соковитим. Приємного для всіх апетиту!