Трапляються ситуації, коли потрібно терміново накрити стіл для гостей. Для таких випадків у мене є рецепти швидких салатів, для яких не потрібно варити (або обсмажувати) інгредієнти. Ось покроковий рецепт салату на швидку руку з морквою, сиром та ковбасою, доповнений також зеленим горошком та майонезом. Страва підійде і для буденного меню, і для святкового застілля.
Інгредієнти
- Ковбаса копчена: 100 г
- Сир твердий: 100 г
- Морква: 1 шт.
- Горошок консервований: 4 ст. ложки
- Майонез: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо для салату нашвидкуруч продукти за списком. Морквину очищаємо та ополіскуємо. Горошок із банки відкидаємо на сито, щоб зцідити сік.
Подрібнення починаємо з моркви. Беремо тертку з великими осередками. Натираємо овоч відразу в миску.
На черзі – твердий сир. Поступаємо з нею аналогічно, тобто. натираємо.
А ось копчену ковбасу ми наріжемо у формі соломки. Заготівлю з ковбаси відправляємо до решти інгредієнтів у миску.
До складу салату додаємо консервований зелений горошок.
Компоненти швидкого салату заправляємо улюбленим майонезом. На свій смак солимо, приправляємо чорним меленим перцем.
Інгредієнти салату перемішуємо. Можна готову страву одразу подавати на стіл.
Дегустуємо салат, приємного всім перекушування!