Огірковий соус

Зі свіжих огірків можна приготувати багато смачних закусок і страв. Пропоную зробити огірковий соус, який чудово доповнить страви з картоплі чи овочів.

Зі свіжих огірків можна приготувати багато смачних закусок і страв. До них можна віднести і соуси. Пропоную вам зробити огірковий соус, який чудово доповнить страви з картоплі чи овочів. Готується соус буквально за кілька хвилин, так, і для нього інгредієнтів потрібно мінімум. Смакові якості соусу можна відкоригувати за допомогою мелених спецій, які вам подобаються.

Інгредієнти

  • Огірок свіжий: 200 г
  • Сметана: 100 г
  • Часник: 2 зубчики
  • Сіль: 3 щіпки
  • Чорний перець – мелений: 2 тріски

Приготування

Підготуємо для соусу необхідні інгредієнти. Огірки краще взяти молоденькі. Ретельно промиваємо огірки, зрізаємо кінчики. Очищаємо часникові часточки.

Подрібнюємо огірок за допомогою терки. Вибираємо для натирання бік із дрібними осередками.

Огіркову масу доповнюємо часником, який потрібно пропустити через спеціальний прес. Якщо такого пристрою немає, то можна скористатися дрібною теркою.

До складу огіркової маси вводимо сметану. Жирність продукту – на ваш розсуд.

Компоненти майбутнього огіркового соусу на свій смак перчимо, присмачуємо сіллю. Можна додати свої улюблені приправи.

Залишилося лише енергійно перемішати всі інгредієнти соусу між собою. Простий у приготуванні, але дуже смачний соус із огірків готовий.

Такий огірковий соус зі сметаною чудово поєднується з відвареною картоплею. Приємного всім перекушування!