Маринована скумбрія з морквою та цибулею

Любителі рибних страв обов'язково оцінять цей варіант маринування скумбрії. Виходить маринована скумбрія з морквою та цибулею смачною, в міру солоною, пікантною.

Маринована скумбрія це чудова закуска для будь-якого застілля, яку можна приготувати в домашніх умовах. Любителі рибних страв обов'язково оцінять цей варіант маринування скумбрії. Пропоную зробити маринад для скумбрії з морквою та цибулею. Виходить маринована скумбрія з морквою та цибулею смачною, в міру солоною, пікантною. Ось подробиці приготування рибної закуски зі скумбрії.

Інгредієнти

  • Скумбрія: 1 шт. (500 г)
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Сіль: 1 ст. ложка
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Лист лавровий: 4 шт.
  • Перець чорний (горошком): 5 шт.
  • Перець запашний горошком: 5 шт.
  • Оцет 9%: 5 ст. ложок
  • Приправа для риби: 1 ст. ложка
  • Вода: 500 мл

Приготування

Щоб замаринувати скумбрію з цибулею та морквою, візьмемо потрібні інгредієнти. Заздалегідь дістаємо скумбрію з морозилки, але її повністю не розморожуємо, так простіше буде очищати рибу.

Реалізацію рецепту почнемо з приготування маринаду. Очищаємо морквину із цибулею. Цибулю шаткуємо півкільцями, а моркву нарізаємо тонкими кільцями. Нарізку з овочів перекладаємо в невелику каструльку або ковшок.

До моркви та цибулі всипаємо сіль, цукровий пісок, приправу для маринування риби. Додаємо лавровий лист та горошини перцю.

Вміст заливаємо холодною водою та ставимо на вогонь. Маринад доводимо до кипіння та знімаємо з вогню. Відразу вливаємо оцет, перемішуємо і повністю остудити маринад.

Свіжу скумбрію потрошимо, видаляючи нутрощі і чорну плівочку. Зрізаємо голову, хвіст та плавці. Підготовлену тушку нарізаємо шматочками шириною приблизно 2-2,5 див.

Наш маринад для скумбрії охолонув. Морквину з|із| цибулею з маринаду перекладаємо на дно контейнера.

На шар із овочів викладаємо шматочки скумбрії. Заливаємо їх остиглим маринадом. Контейнер закриваємо кришкою та прибираємо в холодильник. Маринуємо скумбрію з морквою та цибулею протягом доби.

Скумбрія, маринована з цибулею та морквою, вийшла дуже смачною та соковитою. До столу її можна запропонувати з відвареною картоплею. Смачного!