Напевно, багатьом господиням знайомий рецепт салату Ненажера. Ця страва має безліч варіантів приготування. Якщо потрібно швидко зробити салат Ненажера, то рекомендую в якості основного інгредієнта взяти ковбасу. Підійде варено-копчена ковбаса або копчена, яку ми доповнимо свіжим огірком та овочами. Виходить салат Ненажера з ковбасою та свіжим огірком досить ситним, смачним та апетитним. Запропонувати його до столу можна просто до вечері або урізноманітнити святкове меню.
Інгредієнти
- Ковбаса варено-копчена: 150 г (або копчена)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Морква: 1 шт.
- Олія рослинна: 1,5 ст. ложки
- Огірок свіжий: 1 шт.
- Часник: 1 зубчик
- Цибуля зелена: 3-4 пера
- Майонез: 1,5 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
За списком рецепту салату візьмемо зазначені інгредієнти. Очищаємо морквину, цибулю і часниковий зубчик. Добре промиваємо свіжий огірок та зелену цибулю.
Цибулю нарізаємо у формі тонких напівкілець або чверть кілець.
Моркву подрібнюємо за допомогою великої тертки.
На сковороду вливаємо олію і прогріваємо її. Перекладаємо на сковороду нарізку з|із| цибулі, обсмажуємо пару хвилин. Додаємо натерту морквину, перемішуємо і продовжуємо пасерувати овочі до м'якості. Мені знадобилося приблизно 6 хвилин. Овочі повністю охолоджуємо.
Поки овочі остуджуються, підготуємо решту інгредієнтів. Ковбасу нарізаємо невеликими кубиками.
Додаємо до нарізки з ковбаси подрібнений аналогічним способом огірок.
Пасеровані овочі охолонули, перекладаємо їх до інгредієнтів у миску.
Пір'я зеленої цибулі нарізаємо кільцями і додаємо в салат.
Зубчик часнику пропускаємо через спеціальний прес та змішуємо з майонезом. Заправляємо салат соусом, що вийшов. Склад салату на смак солимо і перчимо.
Інгредієнти салату перемішуємо між собою.
Рекомендується салат Ненажера з ковбасою та свіжим огірком трохи охолодити, а потім уже запропонувати до столу. Смачного!