Салат з буряком, оселедцем та маринованою цибулею

Давайте приготуємо салат із буряком, оселедцем та маринованою цибулею без майонезу. Салат урізноманітнить буденну вечерю, вдало вона впишеться і у святкове меню.

Всім любителям салатів з буряком знайоме популярне поєднання цього коренеплоду з оселедцем. Відразу згадується відомий оселедець під шубою. Але є безліч інших прекрасних салатних страв, в яких буряк чудово «сусідить» зі шматочками рибного філе. Давайте приготуємо апетитний салат із буряком, оселедцем та маринованою цибулею без майонезу. У салаті також є яблуко, для заправки використовується рослинна олія. Салат урізноманітнить буденну вечерю, вдало вона впишеться і в меню для святкових посиденьок.

Інгредієнти

  • Філе оселедця солоною: 1 шт.
  • Буряк варений: 1 шт.
  • Яблуко: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Вода: 100 мл
  • Оцет яблучний: 2 ст. ложки
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Приготування

Для рецепту беремо потрібні інгредієнти. Рекомендую буряки відварити заздалегідь. Очищаємо цибулину. Яблуко маю кисло-солодких сортів.

Почнемо з підготовки маринованої цибулі. Подрібнюємо цибулину півкільцями. Заготовку поміщаємо в невелику ємність і заливаємо маринадом на 10 хвилин, для якого змішуємо холодну воду з укусом та цукром.

Продовжуємо реалізацію рецепту. Рибне філе нарізаємо кубиками-шматочками.

На черзі — відварений буряк. Коренеплід подрібнюємо дрібним кубиком.

Перш ніж приступити до нарізки фрукта, яблуко очищаємо, витягаємо насіння. Нарізаємо яблуко, як і буряки – кубиком.

До складу салату додаємо цибулю, яку добре віджимаємо від маринаду.

Інгредієнти салату із буряком на свій смак присолюємо, кидаємо мелений перчик. Заправляємо олією.

Компоненти салату добре змішуємо між собою. Салат вийшов із приємним рубіновим відтінком.

Буряковий салат з буряком, цибулею та яблуком подаємо охолодженим до столу. Приємного перекушування!